Primul pacient este Sighisoara, sotia regelui international al romilor. Dorin Cioaba isi ia rolul in serios si pune repede in practica toate cunostintele medicale pe care le-a invatat in ultima vreme.

Cu stetoscopul la gat, regele se asigura ca sotia sa se simte intr-adevar bine. E insa doar o joaca- fiindca in primul cabinet medical dedicat romilor, pacientii vor fi consultati de un medic adevarat.

"Acesta este un aparat care ii ajuta pe cei care sunt bolnavi si nu pot sa respire. Aici este un aparat in are se pun probele de sange si se agita sangele aici.", ne explica el.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Cabinetul are in jur de 10 metri patrati si a fost dotat cu aparatura medicala in valoare de 15.000 de dolari. Spatiul a fost pus la dispozitie de Dorin Cioaba, iar aparatura a fost donata de o asociatie umanitara din Statele Unite ale Americii. "La acea vreme nu stiam ca romii au un rege. A fost privilegiul meu sa-l cunosc pe regele Dorin si atunci ne-a rugat sa-l ajutam cu o clinica medicala pentru romi.

Acum suntem onorati  sa echipam o clinica medicala pentru romi", spune Bob Pagett, Fundatia Assist International.

Regele romilor spune insa ca aici nu vor primi asistenta medicala doar romii. "Clinica se adreseaza doar comunitatii sarace, indifferent ca sunt romi sau romani, vrem sa-i ajutam pe cei care nu au posibilitatea sa primeasca ajutor medical. Selectia pacientilor noi o facem dupa starea lor sociala", ne transmite Dorin Cioaba.

Dorin Cioaba sustine ca a incheiat deja contracte de colaborare cu specialisti in medicina generala, enodocrinologie, cardiologie, nutritie si diabet. Pe viitor Dorin Cioaba vrea sa deschida astfel de cabinete medicale si in alte comunitati.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si