În cadrul manifestării, care va avea loc la Hotelul Novotel din Bucureşti, începând cu ora 10, conferenţiarii români şi străini vor face o scurtă trecere în revistă a istoriei ţărilor din Balcani şi lungul lor drum către Occident, vor fi dezbătute problemele actuale cu care se confruntă acestea şi se va pune accent pe importanţa unui lider regional care să acţioneze ca un mediator. Totodată, vor fi aduse în discuţie şi alte aspecte vitale pentru ţările din Balcani, precum principiile şi libertăţile democraţiei, justiţia, lupta împotriva corupţiei şi planurile de contingenţă.



România ar putea deveni lider în Balcani

În opinia multora, România ar putea deveni acel lider regional sau chiar european, deoarece parcurgem o perioadă de prosperitate economică şi stabilitate politico-socială, în contextul în care multe ţări europene încă nu au reuşit să depăşească perioada de criză. Cu atât mai important este rolul unui lider în Balcani cu cât Peninsula este un tampon între Europa şi Orientul Mijlociu, iar fenomenul terorismului a atins cote alarmante în ţările din U.E.

Cu prilejul acestei conferinţe, dorim să tragem şi un puternic semnal de alarmă liderilor Uniunii Europene, Consiliului Europei şi NATO pentru a elabora o strategie prin care să fie prevenite vulnerabilităţile Flancului Estic, declară dr. Anca Nicolescu, vicepreşedintele Fundaţiei Solidaritatea Culturală Română Ars XXI, organizatorul Conferinţei “Drumul Balcanilor către Europa”.

De-a lungul activităţii de aproape 20 ani, Fundaţia Solidaritatea Culturală Română Ars XXI a organizat, printre alte activităţi de interers cultural, social, masonic şi istoric, şi variate conferinţe internaţionale sub patronajul Ministerului Culturii şi al Comisiei Europene.
Dintre aceste conferinţe internaţionale, enumerăm “Istoria civilizaţiilor şi masoneriei”, “Europa de la Est la Vest” şi “Societatea – între democraţie şi fundamentalism” etc. În ultimul deceniu şi-a dedicat resursele promovării spiritualităţii şi culturii române, în special în rândul tinerilor supradotaţi şi ajutorării tinerelor talente, prin cursuri, concerte caritabile, expoziţii şi conferinţe internaţionale.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si