Mirosul de paine calda nu inseamna neaparat ca este si proaspata. Magazinele sunt pline de franzele, chifle sau batoane obtinute din aluat congelat, insa unii comercianti prefera sa afiseze aceasta mentiune nu cu litere de-o schioapa, ci cu litere atat de mici, incat doar cu lupa le poti vedea.

Oana Dumitrache, specialist in nutritie si boli metabolice: „In acel aluat congelat exista foarte multi emulgatori precum stearoil lactilat de sodiu.

Acesta este foarte periculos. In primul rand, continutul de sodiu este foarte mare si pacientii cu afectiuni cardiovasculare sunt frecvent afectati de acest consum”.

30 de franzele. Este cantitatea medie de paine pe care un roman o consuma lunar. Din pacate, reprezentatii din Morarit si Panificatie spun ca o treime dintre produsele care ajung pe mesele romanilor sunt obtinute din aluat congelat. Nu este cazul acestor franzele aburinde care abia au iesit din cuptor.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Cine este soția lui Călin Georgescu. Cristela este educator holistic și promovează anti-feminismul: ”Nu fiți pantalonoase”- antena3.ro

Citeste si: Alegeri prezidențiale, turul 1. Rezultate parțiale: Georgescu pe primul loc, Lasconi urcă pe locul doi- wowbiz.ro

Oana Dumitrache, specialist in nutritie si boli metabolice: "Acest aluat congelat sufera congelari si decongelari frecvente si, prin acest proces, calitatea aluatului sufera foarte mult, nu mai este nutritiv, ci, din contra, contine multe lucruri nocive".

Paradoxal, desi si-a castigat titlul de granarul Europei, in fiecare zi in Romania intra cate 25 de tiruri incarcate cu cate 20 de tone paine congelata, adusa din alte state.

In aceste conditii, sansele ca painea noastra cea de toate zilele sa nu fie romaneasca este de 30%.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si