"În ceea ce priveste programul 'Prima Casa', el va continua. Speram, dupa negocierile pe care le-am avut anul acesta cu Ministerul de Finante, sa avem un buget începand de anul viitor de cateva ori mai mare, pentru ca este cu adevarat un program de succes din ultimii ani si a reusit sa performeze foarte bine din toti indicatorii.(...) Vom încerca sa optimizam acest proiect.(...) Poate este necesar sa ne gandim un pic la conditii, sa facem niste conditii de acordare a avansului, de exemplu, care sa fie în corelatie cu veniturile pe care le au familiile tinere.
Pentru multe familii tinere,(...) 15% din valoarea unei locuinte este poate prea mult, este si greu de obtinut un credit. Asa încat ne gandim la facilitarea acestor credite legate de 'Prima Casa'", a declarat vicepremierul Vasile Dîncu, potrivit Agerpres.
Dincu a mai precizat ca ar trebui miscorate avansurile pentru acest program, tocmai din cauza ca tinerii nu au venituri ridicate.
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: Obiceiurile care îmbătrânesc brusc creierul. Prof. Dr. Vlad Ciurea: "Afectează grav creierul"- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Harghita s-a apucat de treabă pe lângă casă, când a descoperit ceva uluitor în curtea pe care o știa de o viață- wowbiz.ro
"Si, eventual, inclusiv duratele sa fie extinse, pentru ca sa fie un acces mai usor la locuinte sociale.(...) 'Prima Casa' este o forma, pana la urma, de a sponsoriza o locuinta pentru tineri, deci are o dimensiune sociala.
(...)"Chiar si 5% pentru unele familii, care nu pot obtine un credit, este (o valoare — n.r.) foarte mare. În functie de situatie, ar putea ca unele familii tinere, care nu pot sa dea un avans, sa poata sa aiba acces si fara un avans, daca o analiza financiara a veniturilor arata acest lucru", a explicat vicepremierul.