Potrivit adevarul.ro, casa a fost construita la marginea orasului Alba Iulia, pe un teren cu stejari, in apropiere de dealul Mamut.

" Existau doi stejari în zona în care urma să fie construită şi ideea a fost să facem casa ca să ne încadrăm exact între stejari. Atunci i-am propus o variantă de casă triungiulară, care şi pentru noi a fost ceva inedit.
Am făcut un pic de compromis între arhitectură şi partea practică, multe camere au ieşit triungiulare şi au fost mai greu de mobilat, dar compromisul până la urmă s-a dovedit a fi câştigător”
, afirmă arhitectul Sorin Magda.

”Acesta a fost şi scopul principal şi am reuşit să îl realizăm, să o pierdem efectiv în spaţiul respectiv. Dacă o luăm de acolo şi o mutăm 50 de metri nu se mai potriveşte deloc
”, a completat arhitectul din Alba Iulia.

Este o casă pe care o visează fiecare arhitect. Şi la mobilierul interior am mers cu ultimele materiale în domeniu. Beneficiarul nu s-a grăbit. A înţeles că e nevoie de timp ca să se realizeze toate. Curtea interioară am vrut să propunem o amenjare peisagisică, dar până la urmă am rămas la varianta cu gazon pe întreaga suprafaţă ”, a mai spus arhitectul din Alba Iulia.
Locuinţa a fost finalizată în 2015, după şase ani de la momentul obţinerii autorizaţiei de construire. Aparţine unui om de afaceri din Alba Iulia care a cheltuit circa 1 milion de euro pentru întregul proiect.


Arhitectul Sorin Magda este cel care a proiectat si "domul geodezic", casa construita de tatal lui Marius Moga, la Alba Iulia.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Foto: atelier-magda.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si