"Cifrele sunt incredibile de Black Friday. Toti retailerii au trafic si vanzari mult peste asteptari. Traficul anregistrat de unii retaileri astazi depaseste volumul anregistrat antr-o luna”, a declarat vineri directorul executiv al Asociatiei Romane a Magazinelor Online (ARMO), Florinel Chisu.

Acesta a spus ca retailerii se asteapta la vanzari de trei ori mai mari decat an aceeasi perioada din 2015. “an intervalul 07.00-08.00, de Black Friday au intrat simultan pe site-urile retailerilor care au reduceri antre 100.000

si 500.000 si vizitatori”, a mai spus Chisu.

Valoarea tranzactiilor online de Black Friday ajunsese la 19,9 milioane de lei an intervalul 00.00- 09.36, iar cosul mediu de cumparaturi online era de 832 de lei, potrivit datelor transmise de PayU Romania. Din tranzactiile online anregistrate de retaileri an intervalul 00.00- 09.36, circa 70% au fost pentru produse IT&C, 7% pentru fashion, iar 14% pentru alte categorii din retail, potrivit datelor transmise News.ro de catre PayU Romania.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Cea mai mare tranzactie online de Black Friday, din intervalul 00.00-09.36, a fost de 143.000 de lei.
PayU Romania estimeaza ca valoarea tranzactiilor online din acest an de Black Friday va ajunge la 110 milioane lei, an crestere cu 60% fata de aceeasi perioada din 2015.

Black Friday este ziua care urmeaza Zilei Recunostintei an Statele Unite si care deschide sezonul de cumparaturi de Craciun.
Comerciantii romani au preluat acesta sarbatoare, dar unii retaileri anunta reduceri si anainte sau dupa ziua evenimentului.

Cele mai mari companii care ofera reduceri cu ocazia Black Friday an Romania sunt eMag.ro, evoMag, Elefant.ro, Flanco, Ikea sau Carrefour.
Mai multe site-uri, inclusiv cel al eMag, au picat vineri dimineata din cauza traficului intens.

 

Sursa: news.ro

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si