Cand alte popoare au trenuri de mare viteza, romanii uitati de autoritati se chinuie in caruta sa iasa la sosea. De 16 ani, zece familii se zbat sa scape din glod, desi la 8 kilometri de ei, capitala Transilvaniei straluceste de culoare!

Dintre noroaie, soarele rasare greu: oamenii din colonia Sopor de langa Cluj-Napoca i-o iau inainte cu vreo ora.

E ora la care parintii, bunicii si copiii se pregatesc sa plece la munca si la scoala.
Cum masini n-au, iar autobuzele n-ajung aici, pe bietii oameni ii asteapta un drum greu, de doua ore.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

"Stam aici de 16 ani, sunt si eu bolnava, o data n-am fi facut drumul, in schimb impozite platim foarte mari.", spune femeia.

Femeia din imagine sufera de cancer la ficat. In caz ca i se face rau, nu-si pune nadejdea in ambulanta, ci in vecini. Ploile din ultimele zile sunt stavila de noroi si mizerie in calea oricarei ambulante incearca sa ajunga pana ea.

Culmea e ca desi locuiesc ca-ntr-un catun din munti, locuitorii acestui cartier de langa Cluj-Napoca platesc taxe de oras. Au incercat, pe rand, sa-si spun oful la primarie, dar de fiecare data reprezentantii insitutitiei au uitat de ei. Oamenii spera ca macar acum, inainte de alegeri, cineva sa-i asculte macar.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si