Astfel, alesii se gandesc sa lanseze in viitoarea sesiune parlamentara un program social menit sa ii ajute pe acei tineri cu varsta de pana in 35 de ani sa aiba propria lor locuinta, daca nu cumparata, macar inchiriata.

Concret, pentru tinerii care nu isi pot permite financiar sa isi cumpere casa, chiar si prin programul ”Prima Casa”, parlamenatarii vor sa lanseze un program asemanator cu acesta: ”Prima Chirie”.



Numarul foarte mare de tineri care vor sa isi inceapa viata pe propriile picioare, dar care nu pot isi intemeieze o familie, pe motiv ca nu isi pot permite o locuinta proprie, da mari batai de cap alesilor. Acestia vor sa-i ajute sa nu stea cu parintii pana isi vor putea cumpara propria locuinta.
Astfel, alesii se gandesc sa lansesze in viitoarea sesiune parlamentara un program social menit sa ii ajute pe acei tineri cu varsta de pana in 35 de ani sa aiba propria lor locuinta, daca nu cumparata, macar inchiriata.
Concret, pentru tinerii care nu isi pot permite financiar sa isi cumpere casa, chiar si prin programul ”Prima Casa”, parlamenatarii vor sa lanseze un program asemanator cu acesta: ”Prima Chirie”.

Statul va acorda o subventie de 35-40 la suta din valoarea chriei, iar restul sumei va fi suportata de catre chiras. Se va face un contract ferm intre chiras, proprietar si Agentia Nationala pentru Locuinte, iar banii vor fi virati direct beneficiarului, dintr-un cont special creat pentru acest lucru.

Aceasta subventie se va acorda pe o perioada de 5 ani. Sunt prevazute si sanctiuni, pentru cazurile in care chiriasul nu plateste partea sa sau minte in legatura cu valoare chiriei.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Daca se constata ca a mintit in legatura cu valoarea chiriei, acesta pierde subventia si va avea dosar penal. La fel si proprietarul locuintei. Atunci cand, cu rea credinta, chiriasul nu da partea sa de bani, pierde subventia si dreptul de a mai sta in locuinta respectiva. Totodata, va fi inscris in baza de date a Agentiei ca rau platnic.

”Un studiu recent arata ca peste 40 la suta dintre tinerii de pana in 35 de ani stau impreuna cu parintii in speranta de a pune bani deoparte pentru a-si lua o casa a lor. Acest lucru e in dezavantajul acestora, intrucat intervine un sindrom de frustrare. Asa cum se dau subventii pentru tot felul de lucruri, cred ca in primul rand ar trebui sa-i ajuta pe tineri sa aiba un loc al lor. in cei 5 ani, tinerii vor putea pune deoparte niste bani si isi vor lua casa lor. Mai mult, dispare evaziunea fiscala, caci, pentru a primi banii, se va face un contract, intre stat, proprietar si chirias”, spun, pentru Libertatea, parlamenatarii care lucreaza la lege.

Sursa: Libertatea.ro

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si