UPDATE: In urma protestului, compania Dacia Renault a reactionat. Redam in continuare comunicatul integral:

Ca urmare a accidentului care a avut loc pe 25 noiembrie in centrul orasului Pitesti, accident in care doua autobuze ce transportau angajati ai Automobile Dacia au fost implicate, o ancheta desfasurata de autoritatile competente pentru stabilirea cauzelor accidentului este in curs. Autobuzele apartin unei companii furnizoare de servicii de transport pentru Dacia.

Automobile Dacia colaboreaza cu trei operatori independenti pentru transportul salariatilor sai. 3 milioane de kilometri se parcurg anual pentru a se asigura necesarul de transport al salariatilor. Cele trei societati si mijloacele lor de transport sunt autorizate si certificate de autoritatile competente.

Marti, 29 noiembrie, a avut loc o sedinta extraordinara a Comitetului de Securitate si Sanatate in Munca (CCSM) in cadrul careia Presedintele-Director General al Automobile Dacia si reprezentantii Sindicatului Automobile Dacia (SAD) au stabilit impreuna actiuni care au fost apoi comunicate angajatilor. Printre actiunile deja intreprinse se numara si solicitarea ca Autoritatea Rutiera Româna (ARR) si Registrul Auto Român (RAR) sa verifice din nou, cât mai curând posibil, daca societatile care asigura transportul salariatilor respecta toate prevederile legale. Presedintele-Director General a fost pe teren pentru a vedea starea autobuzelor.

Astazi, 2 decembrie, in ciuda actiunilor clarificate, comunicate si stabilite in sedinta respectiva, actiuni care tin de responsabilitatea Automobile Dacia, un protest incorect, la care au participat câteva sute de angajati, a fost organizat in afara uzinelor.

Protestul a generat pierderi de productie.

Presedintele-Director General Dacia reafirma faptul ca prioritatea numarul 1 a companiei este securitatea si sanatatea angajatilor, atât la locul de munca cât si in timpul deplasarii la si de la locul de munca. Planul de actiuni pentru transport va fi coordonat cu rigurozitate, iar monitorizarea acestuia va avea loc in cadrul CSSM.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

 

 

Angajati ai fabricii de la Mioveni care au iesit din schimbul al treilea, dar si colegi ai acestora care intrau in primul schimb s-au adunat vineri dimineata in fata uzinei, participand la un protest al carui scop a fost de a atrage atentia fata de conditiile de transport, au declarat pentru News.ro reprezentanti ai angajatilor.

CITESTE SI: Dacia, o masina tot mai cautata de catre britanici. Vanzarile au crescut cu 63% in octombrie

Nemultumirile oamenilor au legatura cu faptul ca in ultimele saptamani autobuze ale firmei care are contract pentru transportul muncitorilor catre si dinspre fabrica de la Mioveni au fost implicate in accidente rutiere in care mai multi muncitori au fost raniti.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

”Protestul de azi e pe tema faptului ca administratia a facut contracte cu firme care nu asigura securitatea in transportul de acasa la munca si invers.

Oamenilor le e tema sa se urce in autobuzele care ii transporta“, a declarat liderul sindical Ion Iordache, pentru Digi 24.

Cel mai recent accident s-a produs in 25 noiembrie, pe o strada din Pitesti, unde un autobuz plin cu muncitori de la Dacia a lovit din spate un alt autobuz in care se aflau tot angajati ai uzinei de la Mioveni. In urma accidentului, 18 persoane au fost ranite. Muncitorii au relatat ca accidentul s-a produs dupa ce unul dintre autobuze ar fi avut probleme la sistemul de franare.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si