Majoritatea oamenilor gresesc pentru ca-l folosesc de minimum 2-3 ori.Eu il folosesc o singura data pentru o singura prajeala si la revedere!.

Gustosi dar nesanatosi. Cartofii prajiti isi trag culoarea apetisanta, aurie, de la temperatura ridicata din tigaie. Deci nu orice ulei e potrivit.

Pentru cartofi si carne nu recomand uleiul de floarea soarelui, va recomand sa folositi ulei de masline sau de palmier.

Romanii consuma, in medie, aproape 12 litri de ulei intr-un an, iar de cele mai multe ori, produsul este folosit pentru prajire. Multe dintre aceste sortimente sunt recomandate sa fie folosite pana la o temperatura de 180 de grade Celsius, o temperatura mult mai mica decat cea pe care bucatarii o recomanda pentru prajirea cartofilor sau a carnurilor.

„Nu recomand uleiul de floarea soarelui pentru ca este toxic dupa 170 de grade, pentru ca normal prajim la 210 grade”.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

COSTEL STANCIU, presedinte APC: „Dupa 180 de grade Celsius, uleiul rafinat de floarea soarelui genereaza substante toxice precum acroleina si acrilamida, neurotoxine, care provoaca cancer si tulburari de comportament.Sanatatea noastra pe termen mediu si lung va fi compromisa”.

Alternativa ar putea fi uleiul de palmier sau cel de avocado, pentru ca nu devin toxice, decat la temperaturi foarte ridicate.

Cat priveste uleiul de floarea soarelui, acesta ar trebui aruncat dupa prima prajire.

COSTEL STANCIU, presedinte APC: „ In procesul de prajire, anumite substante benefice precum omega3, omega 6 se distrug”.

Peste 20 de sortimente de uleiuri de pe piata au fost analizate. Iar rezultatele....

COSTEL STANCIU, presedinte APC: Doar doua sortimente de ulei, din cele 22 de sortimente de ulei rafinat de floarea soarelui au mentionat pe eticheta tempemeratura recomandata pentru prajire.

Uleiurile obtinute prin presare la rece NU trebuie folosite la prajit. Motivul? Pur si simplu pentru ca pot fi incalzite doar pana la o suta de grade Celsius.

Uleiul extravirgin este bun la salate pentru gust, savoare, este foarte sanatos uleiul de masline extravirgin.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si