- Ce ti-a dat tie putere sa mergi mai departe?
- Muzica...

Sunt cuvintele pline de emotie ale lui Sebastian, un tanar de 16 ani greu incercat de soarta. A fost crescut de o mama nevazatoare, dupa care a mostenit aceasta cumplita boala. Inca de mic copil, Sebi- care a devenit partial orb, si-a revarsat suferinta in muzica.

Sebastian Globaru: Pentru mine, pianul este cel mai bun prieten, ii multumesc mamei, pentru ca prin ea am gasit acest talent.


Maria nu i-a vazut niciodata chipul fiului ei. Dar si-a imaginat ca este la fel de frumos ca melodiile care i se revarsa printre degete.

Maria Globaru: Am invatat la o scoala speciala pentru nevazatori. Mi-era dor de parinti, plangeam, dar acum le multumesc ca am ajuns unde am ajuns, am si eu doi copii la randul meu.

Maria este  o luptatoare. A trait in intuneric toata viata, iar anul trecut, soarta i-a mai dat o lovitura: sotul ei a murit, iar ea a fost nevoita sa-si creasca cei doi fii singura, intr-un apartament mic si inghesuit.

Sebastian: Iubesc muzica clasica si mi-as dori o cariera in muzica clasica, sau in jazz dupa ce termin liceul vreau sa fac scoala populara de arte, si poate conservatorul.

Sebi a fost nevoit sa se mute in Buzau, acolo unde exista o scoala pentru persoane cu deficiente. La Constanta se intoarce doar ca sa-si vada mama si sa cante la pianul mult prea vechi.  

Singura dorinta pe care sebi o are acum, in prag de sarbatori, este sa poata strange bani pentru reconditionarea pianului. Ar avea nevoie de o mie de euro pentru reparatie, insa mama nu il poate ajuta: traieste doar dintr-o pensie de handicap.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si