UDMR asteapta un nou premier avansat de PSD, insa nu da „cec in alb”, transmite Kelemen Hunor. in replica, liderul ALDE Calin Popescu Tariceanu precizeaza ca a luat act de afirmatiile lui Kelemen Hunor, dar ca pozitia UDMR nu schimba cu nimic decizia pe care o vor lua PSD si ALDE.In replica, liderul ALDE Calin Popescu Tariceanu spune ca a luat act de pozitia exprimata de liderul UDMR Kelemen Hunor, care se impotriveste suspendarii presedintelui Klaus Iohannis.

El a mentionat ca acest lucru „nu schimba cu nimic” decizia pe care o va lua PSD-ALDE, in privinta caii de urmat, dupa respingerea de catre seful statului a propunerii Sevil Shhaideh.„Nu exista niciun articol constitutional pe care se poate construi o initiativa de suspendare a presedintelui.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Eu nu vad acel articol care ar fi fost incalcat de presedintele Iohannis, deci suspendarea, din punctul nostru de vedere, nu este fezabila si nici nu am sustine un astfel de demers, fiindca nu a incalcat Constitutia.

Ne place sau nu ne place decizia presedintelui, nu poti sa mergi pe suspendare daca nu ai argumente constitutionale”, a declarat liderul UDMR, miercuri, despre o posibila suspendare a presedintelui, in urma refuzului de a o numi pe Sevil Shhaideh.Kelemen Hunor a mentionat ca acordul de colaborare parlamentara incheiat cu PSD si ALDE ramane in vigoare, dar ”se refera la sustinere parlamentara si nu neaparat si la votul de investitura al unui nou Guvern”.

De aceea, Uniunea asteapta sa vada noua propunere de premier inainte de a se pronunta, Kelemen Hunor afirmand ca nu vor da un ”cec in alb” pentru noua nominalizare. El a adaugat ca UDMR isi rezerva, astfel, dreptul de a nu sustine un anumit premier. „S-ar putea sa vina cu o persoana cu care greu putem sa fim de acord, din varii motive”, a precizat el.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si