Cu trei ani in urma, Monica Pop a ajuns in fata Consiliului National de Etica a Cercetarii Stiitifice, Dezvoltarea Tehnologiei si Inovari, dupa ce a fost reclamata ca a obtinut titlul de profesor universitar prin frauda, in anul 2008. Plangerea se refera la faptul ca trei dintre lucrarile trecute in CV-ul ei au fost publicate intr-o revista care nu ar fi facut parte dintr-o retea recunoscuta ca avand valoare stiintifica.

In plangere, Monica Pop este acuzata de fals intelectual si fals in inscrisuri sub semnatura privata, pentru ca la data la care a obtinut titlul de profesor n-ar fi indeplinit criteriile minimale necesare ocuparii postului.

Comisia intrunita la Consiliul de Etica a analizat dosarul Monicai Pop, a audiat-o pe aceasta si a trimis adrese revistei „Studii si comunicare” pentru a obtine o dovada ca aceasta era inclusa pe lista publicatiilor stiintifice (cotata ISI). Lucru care s-a si intamplat, dovedindu-se ca, intr-adevar, in 2008, revista facea parte din aceasta categorie. In final, Consiliul de Etica a respins acuzatiile aduse la adresa Monicai Pop, pe motiv ca acestea nu se confirma.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Copiii care au îngrozit Franţa. Autorităţile franceze sunt în alertă maximă după atrocităţile săvârșite de doi băieți de 14 și 15 ani- antena3.ro

Citeste si: Regretul unui bărbat care și-a pus panouri solare. „Am o casă care nu poate fi vândută. Valoarea i-a scăzut”- wowbiz.ro

In hotararea Consiliului nu se spune, insa, cine este cel care a facut acuzatii nefondate la adresa Monicai Pop. Celebrul medic are insa un trecut destul de bogat in conflicte cu fosti angajati, care au actionat-o in judecata si i-au cerut despagubiri.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si