In ianuarie 1994, jocul piramidal Caritas, inaugurat in august 1992, dadea primele semne de slabiciune, fondatorul Ioan Stoica anuntand in presa ca "plăţile câştigătorilor se suspendă întrucât casieria Caritasului a fost spartă de câţiva hoţi, paguba ridicându-se la circa 95 de milioane de lei“. Era doar primul semn ca sistemul care ametise 300000 de romani, care-si depusesera toate economiile in speranta unui castig financiar multiplicat de 8 ori, se apropia de faliment, consemnat oficial cateva luni mai tarziu.

Cu un rulaj total de 4 miliarde de dolari, conform estimarilor Bancii Nationale, Caritas a avut pe mana, in perioada de glorie, o treime din masa monetara aflata in circulatie in Romania! Condamnat la un an si jumatate de inchisoare, in 1996, creierul intregii operatiuni, brasoveanul Ioan Stoica, nu are mustrari de constiinta, ducand o batranete lipsita de griji in orasul de sub Tampa.
La adapostul unei pensii de 750 de lei, fostul contabil care a jonglat cu miliarde dialoga sporadic cu fosta sotie, Helen, dar prefera sa se ascunda de ochii lumii, dupa ce in 2012 reporterii WOWbiz.ro l-au fotografiat facandu-si linistit cumparaturile in centrul Brasovului!

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si