Noul organ uman se numeste mezenter. Se gaseste in sistemul digestiv si multa vreme a fost considerat a fi format din structuri fragmentate, separate. Noile cercetari arata ca acesta este de fapt un organ de sine statator.

Potrivit adevarul.ro, dovezile pentru reclasificarea organului au fost publicate in The Lancet Gastroenterology& Hepatology.

" In lucrare, care a fost revizuita si evaluata, aratam acum ca avem un organ in organism care nu a fost recunoscut ca atare pana in prezent", a declarat J.

Calvin Coffey, un cercetator de la Spitalul Universitar Limerick din Irlanda, primul care a descoperit că mezenterul era un organ.

"Descrierea anatomica care exista de peste 100 de ani de anatomie este incorecta. Acest organ este departe de a fi fragmentat si complex. Este pur si simplu o structura continua", a spus Coffey. Datorită noului studiu, de anul trecut, studentii la medicina invata ca mezenterul este un organ distinct.

FOTO Science Alert/J Calvin Coffey/D Peter O’Leary/Henry Vandyke Carter

Citeste mai mult aici

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: 9 mașini pe care un mecanic auto spune că nu le-ar cumpăra niciodată: ”Costul reparațiilor este mult mai mare”- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si