Disperare, frica de moarte si neputinta. Prinsi in mijlocul unei furtuni de zapada cumplite, acesti oameni nu mai aveau speranta ca cineva ii va scoate vii din ghearele viscolului. Sase ore, cinci pacienti a caror viata depinde de dializa au inrosit degeaba telefoanele autoritatilor.

Soselele arata ca un imens cimitir de masini abandonate. Din el, armata a scos zeci de oameni, uitati in mijlocul dezastrului.

„De la ora 9 tot sunam la ISU, peste tot. Am sunat. Ne-au trimis o masina vai mama ei. Nu avea nici caldura”, spunoamenii.

Constanta e unul dintre judetele puternic lovite de rafalele inspaimantatoare si de ninsorile abundente.

- Am copilul blocat in casa, fara curent, fara nimic.

- Unde locuiti?

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

- In Ovidiu.

- Ati incercat sa sunati la 112?

- Mi-au inchis telefonul, au spus "luati-o pe jos!"

De ore bune, si judetul Braila e complet izolat. De ce a fost nevoie ca toate drumurile sa fie inchise? Noi am incercat sa ne aventuram pe o astfel de portiune. Practic, este imposibil sa treci!

Vantul iti taie fata si sa nu credeti ca daca ati fi cu masina ati razbi. Sulurile de zapada formate de viscol fac un zid de netrecut.

Coloana de masini si de tiruri se intinde pe aproximativ 2 kilometri.

Suntem in localitatea Afumati, iar drumul national 2 este blocat in dreptul localitatii Sindrilita.

Din cauza furtunii puternice care a lovit Constanta toate porturile sunt inchise. Valuri mai mari de 5 metri lovesc cu putere tarmul de pe faleza Cazinoului

Codul rosu a lasat in haos toata tara. Zeci de curse aeriene au avut intarzieri sau au fost anulate, zeci de trenuri inre Constanta, Tulcea si Ialomita au fost oprite, iar autostrada Soarelui a fost inchisa, blocand 40 de masini. Pe toata suprafata lor, la ora actuala, nicio autostrada din Romania nu are contract de deszapezire. Intr-o bataie de joc, sau chiar cinic, am putea spune, exista contracte doar pe cele aflate in contructie.

Intr-un real pericol pot fi, la aceasta ora, doi tineri pierduti pe muntele Ceahlau.

Raul Papalicef Sef Serviciu Salvamont Neamt:" Din pacate, avem si temerari care ignora toate avertismentele si chiar si acum au urcat doua persoane nu foarte bine echipate”.

Sa nu credeti ca doar in varf de munte e atat de frig. De maine, in cea mai mare parte a tarii gerul va fi stapan, iar temperaturile vor ajunge si la- 25 de grade.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si