Chiar daca afara nu iti vine sa lasi nici un caine, pentru cei care au "microbul" pescuitului, e o vreme numai buna pentru copca. Imbracati gros, cu sculele de pescuit la ei, pescarii spera la marea captura.
Pana la ea, insa...

Abia ce-si pregatisera sculele si testau gheata, ca unul dintre pescari a si facut o baie deloc dorita.
Dar... viteazul nostru nu se lasa "invins" de putina apa in ghete, desi afara mercurul din termometre abia urca la 3 grade celsius.

Partida de pescuit abia acum incepe cu crearea copcilor.

- Asta-I coarba cu care facem noi gauri. Asa-I zicem noi freza. Si incepem….Din ce vad eu, gheata e sufficient de groasa. Cred ca are peste 10 cm.

Dupa ce si-au lansat firele in copcile facute cu mare grija, pescarii asteapta. Si ca sa nu-i prinda frigul, mananca slana cu ceapa si gusta cate un "intaritor" de buturuga, indulcit cu miere.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

- Asta-I vin de buturuga, de la mine, din podgoria mea proprie. Simplu facut, nu fonfleuri, doar cu un pic de miere de albine. Vin de-al nostrum, neaos, dacic, de buturuga. Sa fim sanatosi! Cele bune tuturor.

Captura mult dorita nu s-a lasat mult asteptata.

-Se pare ca avem prima captura. Sa vedem ce face un om responsabil. Nu reusesti. Nu. M-am si agatat. Arunca fesul pe ea.

Prima stiuculota a anului. Asta-I o marlicioara care trebuie eliberata.

Asa s-a si intamplat, iar la scurt timp si-a facut aparitia un exemplar mai dolofan.

Inghetati, dar multumiti, asa au plecat pescarii acasa. Doar au reusit in aceasta iarna sa-si satisfaca moftul la care au visat toata vara.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si