Un martor a descris prabusirea cladirii Plasco, cel mai vechi turn din capitala iraniana, drept „o scena dintr-un film de groaza”.

„Cel putin 45 de pompieri se numara printre raniti. Toti ranitii au fost transportati la spitale. Majoritatea au fost externati”, a mai anuntat postul de televiziune.

Pe de alta parte, postul de televiziune in limba engleza Press TV, apropiat Guvernului, afirma ca cel putin 30 de pompieri este posibil sa fi murit in incendiul din cladirea cu 17 etaje.


Primarul Teheranului, Mohammad Baqer Qalibaf, a spus ca intre 20 si 25 de oameni ar fi prinsi sub darâmaturi si ca echipele de salvare incearca sa ajunga la ei.

Pompierii se luptau cu flacarile timp de câteva ore, când cladirea s-a prabusit, scrie Associated Press. Politia a incercat sa tina proprietarii magazinelor din turn la distanta, insa martori au declarat ca unii dintre ei au reusit sa treaca de fortele de ordine pentru a incerca sa isi recupereze bunurile.

Printre cei care au fost martori la incident se numara Masoumeh Kazemi, care isi cauta cei doi fii si un frate, care lucrau la ultimele etaje ale cladirii. „Nu stiu unde sunt acum”, a spus Kazemi plângând.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

 

La mica distanta, Abbas Nikkhoo priveste interventia echipelor de salvare cu lacrimi in ochi. „Nepotul meu lucra intr-un atelier aici. Locuia cu mine de când s-a mutat la Teheran, anul trecut, din nordul tarii”, a spus ea.

Cladirea Plasco era un simbol al Teheranului. A fost construita la inceputul anilor ’60 de omul de afaceri Habib Elghanian si numita dupa compania sa de mase plastice. in momentul finalizarii era cea mai inalta cladire din oras.
Turnul este lipit de un mall cu mai multe etaje. Nu este clar deocamdata daca acesta a fost avariat.

Pompieri luptau cu flacarile de mai multe ore, inainte de surpare.

Era neclar daca membri ai echipelor de interventie sau alte persoane se aflau in cladire in momentul surparii.

Politia i-a impiedicat pe comercianti şi pe alte persoane care voiau sa intre sa-şi recupereze bunuri.

Cladirea, cu 17 etaje, in care se afla inclusiv un centru comercial, era una dintre cele mai inalte din Teheran.

Un purtator de cuvant al pompierilor, Jalal Maleki, a declarat pentru televiziunea iraniana ca pompieri de la zece cazarmi de pompieri au intervenit la incendiu, semnalat joi dimineata, la ora locala 8.00 (6.30, ora Romaniei).

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si