Cu fir metalic, mansete inflorate, decoratiuni traditionale si panza de bumbac! Iile vechi de peste 100 de ani, au fost vedetele de pe scena Palatului Culturii din Iasi!

Daca va uitati o secunda, aici dreapta noastra, avem o parte dintre ele, costume populare care sunt cusutet cu fir metallic care au o valoare etnografica, dar si istorica foarte mare lucrate la mana obligatoriu.

Cu toate acestea, desi sunt vechi de cateva zeci de ani arata foarte bine.

Cristina Chiriac- organizator eveniment- "'Flori de ie"- „Le recomand tuturor celor care vor sa fie distincti, sa se distinga din multime, sa puna o ie pe ei sau pe ele, vorbim si de femei si de barbati. Sa vada acum o sa iasa din multime fara nicio problema. Asadar doamnelor, daca vreti sa va simti unice si ajungeti la un eveniment si va e frica ca mai exista inca cineva imbracata cu rochia cu care sunteti dvs, puneti o ie pe dvs, o ie autentica si va asigur ca n-o sa mai fie nicio alta femeie ca voi”.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

 

"MAKE-UP", ACUM 100 DE ANI!

Si daca nu stiati, romancutele noastre nu numai ca aveau grija ce straie poarta, dar isi ingrijeau si chipul numai cu produse naturale.

Foloseau pentru zona pometilor si pt buze o planta care se numea carmaz, ppentru a inrosi aceste zone. De asemenea, aveau creme din produse naturale, foloseau albusul de ou pentru ca pielea sa aiba prospetime.

Mai foloseau pentru zona sprancenelor lumanare din seu pentru a le fixa si pt a le da culoare.

Asa ca si modelele care au prezentat straiele populare vechi de peste 100 de ani, au fost aranjate pe masura, spre deliciul publicului.

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si