Avantajele si dezavantajele echipamentelor si utilajelor noi

Cea mai buna solutie pentru cei care au nevoie de diverse utilaje si echipamente si care dispun de un buget mare sau chiar nelimitat este, cu siguranta, cumpararea unor produse nou-noute. Acestea au numeroase beneficii: se afla in garantie, sunt dotate cu ultima tehnologie in domeniu, au documentatia completa si exista posibilitatea de finantare din fonduri europene sau in leasing.

Aceasta solutie iti garanteaza, de obicei, o perioada de cativa ani fara costuri suplimentare, in functie de garantia fiecarui produs. Singurul dezavantaj al echipamentelor si utilajelor noi este pretul, care il depaseste pe cel al produselor la mana a doua din acest domeniu.

Avantajele si dezavantajele echipamentelor si utilajelor second hand

Atunci cand banii constituie o problema, vei fi tentat sa cumperi echipamente si utilaje second hand. Acestea sunt, cu siguranta, mai ieftine, insa au si multe dezavantaje. Cumpararea unui camion carosat cu macara de constructii, reciclare sau forestiera, lift de container, platforma de lucru la inaltime si oblon hidraulic nu este deloc la fel cu cea a unui utilaj de manipulat sau din constructii: telehandler, excavator, incarcator, stivuitor etc. Acest lucru se intampla deoarece camioanele si utilitarele cu echipamente de ridicat trebuie sa indeplineasca atat conditiile de omologare RAR, cat si cele de autorizare ISCIR.
Daca achizitionezi produse la mana a doua din aceasta categorie, risti sa le lipseasca actele necesare: facturi de vanzare- cumparare, carti si manuale tehnice, proiecte de montaj si certificatele de conformitate originale. Exista situatia in care furnizorii si carosierii de echipamente noi pot elibera proiectele si manualele, contra cost, insa certificatele de conformitate pot fi furnizate doar de producatori, iar acest lucru doar in copie.

Un alt dezavanataj al echipamentelor si utilajelor la mana a doua este faptul ca ele pot avea defectiuni hidraulice sau deformari si ruperi mecanice.
E recomandat sa nu achizitionezi niciun produs doar pe baza informatiilor si fotografiilor de pe internet, chiar daca vanzatorul iti furnizeaza toate documentele necesare. Risti sa te trezesti ca nu il poti folosi sau ca trebuie sa investesti mai multi bani in reparatii decat daca ai fi cumparat unul nou. De aceea, oricarui utilaj sau echipament deja uzat trebuie sa i se faca reviziile si reparatiile necesare, nu numai pentru indeplinirea conditiilor de omologare si autorizare, ci si pentru siguranta in exploatare. Chiar si in acest caz, exista posibilitatea sa nu gasesti piese de schimb pentru produsele mai vechi de zece ani.

Inainte de a cumpara utilaje noi sau second hand, cantareste bine avantajele si dezavantajele ambelor variante. in cazul in care ai nevoie de ajutor pentru a lua cea mai buna decizie pentru compania ta, poti apela la servicii de consultanta tehnica oferite de diverse firme din domeniu, cum ar fi Lift Truck Utilaje. Un expert te poate indruma cel mai bine, in functie de necestitatile si posibilitatile tale.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si