La nivelul Capitalei, in urma triajului epidemiologic realizat de cadrele medico-sanitare din institutiile scolare dupa vacanta de iarna, au fost inregistrate 245 de cazuri de pediculoza, 2.143 de cazuri de angina, 18 cazuri de varicela si doua cazuri de infectii micotice.

Dupa efectuarea tratamentului impotriva paduchilor, la al doilea control au mai fost gasite doar sase cazuri, precizeaza DSP.

Media cazurilor de pediculoza este de 200-250 la fiecare triaj, mai arata reprezentantii Directiei de Sanatate Publica a Capitalei.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB), Marian Banu, aceste controale sunt realizate dupa fiecare vacanta de catre cadrele medico-sanitare din scoli, licee si gradinite.

ISMB solicita parintilor ca, in cazul in care cunosc cazuri de pediculoza sau de infectii transmisibile, sa anunte Inspectoratul Scolar pentru evitarea raspandirii acestora.

Sursa: News.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si