"Administratia Prezidentiala precizeaza ca, in anul 2015, Guvernul a transmis Secretariatului CSAT proiectele de buget pentru institutiile din domeniul securitatii nationale pe data 7 decembrie. Consiliul Suprem de Aparare a Tarii s-a reunit pe data de 10 decembrie 2015 pentru avizare", se arata in comunicat.

Presedintia afirma ca, in cazul bugetului pe anul 2017 nu a existat o coordonare cu CSAT. "In acest an, Guvernul a decis sa actioneze fara sa se coordoneze cu CSAT, stabilind unilateral agenda de aprobare a proiectului de buget", potrivit Administratiei Prezidentiale.

In 2015, bugetul pe anul urmator a fost adoptat de Guvern in sedinta pe 9 decembrie. Transmiterea catre CSAT a avut loc cu doua zile mai devreme, pe 7 decembrie.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Guvernul fusese convocat in sedinta la ora 13.00 pentru aprobarea proiectului bugetului de stat pe 2017, insa sedinta a inceput cu patru ore si jumatate intarziere. La inceperea sedintei, Sorin Grindeanu a anuntat ca nu se va mai discuta bugetul de stat, adoptarea sa fiind amanata pentru marti. Guvernul a cerut, vineri, punctul de vedere al Administratiei Prezidentiale pe tema bugetului institutiilor de siguranta nationala.

Presedintele Klaus Iohannis a convocat CSAT pentru marti, 31 ianuarie.

Presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, a declarat, vineri, ca presedintele Klaus Iohannis foloseste incorect procedura avizarii proiectului de buget in Consiliul Suprem de Aparare a Tarii pentru a tergiversa adoptarea bugetului de catre Parlament, Dragnea aratand ca CSAT putea fi convocat intr-o ora intrucat toti membrii sai se afla in Bucuresti.

Sursa: News.ro

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si