Protestele din ultimele zile se fac auzite in intreaga lume! Presa straina vuieste!

New York Times titreaza: "Guvernul Romaniei decriminalizeaza abuzul in serviciu". Ordonanta "da o lovitura efortului de mai multi ani de a combate coruptia". Titluri similiare apar si in publicatiile din Europa. Presa franceza scrieca „protestatarii s-au adunat in Piata Universitatii din centrul orasului, inainte de a merge in mars la Ministerul Justitiei, la sediul Avocatului Poporului si sediul Guvernului".

Cotidianul  "Le Figaro" trece in revista si motivele nemultumirii: „un proiect al Guvernului de dezincriminare a abuzului in serviciu, in cazurile cu prejudiciu sub 200.000 de lei" si „gratierea condamnarilor pana la cinci ani pentru anumite infractiuni".

„Mii de oameni protesteaza fata de proiectul de gratiere", titreaza si Deutsche Welle, in timp ce Euronews relateaza ca „nemultumirea sociala in legatura cu reforma controversata a Codului penal nu slabeste in Romania" si mentioneaza ca magistratii si presedintele se opun acestor modificari.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Modificarile legislative adoptate marti prin ordonanta de urgenta de guvernul Romaniei si manifestatiile de strada care au urmat si-au gasit loc si in publicatii din intreaga lume. Din Canada si pana in Europa, protestele din tara noastra si-au gasit locul in ziarele din presa straina. "Guvernul roman a adoptat un decret "care salveaza coruptii" si care le permite politicienilor sa scape de urmarirea penala" scrie portalul italian ASKANEWS.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si