Peste exact o saptamana, tatal prim-ministrului Sorin Grindeanu va trebui sa apara in fata judecatorilor intr-un dosar de trafic de influenta. Nicolae Grindeanu are statut de martor in calitate de sef al Inspectoratului Scolar Judetean Caras-Severin, dupa ce si-a dat acordul ca examenele unei scoli postliceale din Caransebes sa fie mutate in alt judet. Acolo, spun procurorii, toti cursantii scolii ar fi putut promova fara nici o problema. In acest sens, Eleonora Gavrilesc, manager al scolii si lider UNPR Calan ar fi intervenit prin mai multi oameni politici locali la tatal lui Grindeanu.

Initial, acesta a refuzat mutarea, insa in cele din urma a semnat, iar presa locala sustine ca cel care l-a convins pe acesta a fost „baronul” Ioan Mocioalca.
Nicolae Grindeanu, tatal premierului
Nicolae Grindeanu, tatal premierului

Coincidenta face ca celebra OUG 13, care dezincrimineaza abuzul in serviciu, ar fi trebuit sa intre in vigoare cu doar doua zile inainte de 15 februarie, ziua in care Nicolae Grideanu urmeaza sa apara in fata judecatorilor. In cazul in care ordonanta ar fi trecut, procesul si-ar fi pierdut obiectul si ar fi incetat de la sine.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citeste si: A fost declarată stare de urgență pe teritoriul SUA. Sunt așteptate "consecinţe cu potenţial mortal"- wowbiz.ro

Oficial, Grindeanu senior nu risca nimic in acest dosar, el nefiind inculpat ci doar martor. Au existat insa momente neplacute pentru el si alti lideri judeteni, care au fost chemati de procurori la audieri pentru intocmirea rechizitoriului.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si