Intr-un interviu acordat BBC News, in 5 februarie, presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu a spus ca sistemul judiciar din Romania nu este independent.
"Regret ca trebuie sa spun asta, dar sistemul judiciar din Romania nu este independent, iar aceasta este o problema clara care va trebui abordata pe viitor", a spus Tariceanu.
El a adaugat ca DNA si serviciile de informatii sunt percepute ca institutii corupte.
"Directia Nationala Anticoruptie si serviciile de informatii sunt percepute acum ca institutii care nu respecta cadrul juridic, fiind chiar ele corupte si folosite ca parghii in lupta politica din Romania”, a mai spus presedintele Senatului.

Intr-un interviu acordat BBC News, citat de Digi 24,  in 5 februarie, presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu a spus ca sistemul judiciar din Romania nu este independent. "Regret ca trebuie sa spun asta, dar sistemul judiciar din Romania nu este independent, iar aceasta este o problema clara care va trebui abordata pe viitor", a spus Tariceanu.

El a adaugat ca DNA si serviciile de informatii sunt percepute ca institutii corupte. "Directia Nationala Anticoruptie si serviciile de informatii sunt percepute acum ca institutii care nu respecta cadrul juridic, fiind chiar ele corupte si folosite ca parghii in lupta politica din Romania”, a mai spus presedintele Senatului.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Consiliul sustine ca astfel de afirmatii "pot afecta nu numai independenta, imaginea, credibilitatea si prestigiul magistratilor si sistemului judiciar roman, angrenat intr-un amplu efort de reforma si lupta impotriva coruptiei odata cu aderarea la Uniunea Europeana, apreciate pozitiv la nivel european si international, dar si imaginea, prestigiul si credibilitatea Romaniei in plan extern".

Reprezentantii CSM mai spun ca actualul context, determinat de adoptarea unor acte normative ce afecteaza in mod direct activitatea autoritatii judecatoresti si reactiile societatii civile fata de acest proces, nu justifica in niciun fel lansarea unor afirmatii care sa depaseasca limitele admisibile ale discursului politic public.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si