Chestionat cum ar trebui sa arate viitorul ministru al Justitiei, primarul Iasiului a spus ca este nevoie de un om integru, recunoscut de breasla.

Ar trebui sa fie un om de partid sau ar trebui gasit un om independent pentru acest domeniu. Eu cred ca ar trebui sa fie un om recunoscut de breasla ca un om integru. Integritatea lui poate fi recunoscuta si ca om de patid si ca un tehnocrat.

Eu m-as feri totusi de numirea unui tehnocrat ”, a afirmat vicepresedintele PSD.

Intrebat daca Ana Birchall poate sa ramana la conducerea Ministerului Justitiei, Mihai Chirica a spus ca aceasta este o solutie „care nu a venit decat sa carpeasca pe termen scurt”.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

„Eu nu cred ca va ramane doamna Birchall. Poate fi si o palarie mare, poate fi si potrivita. Repet, trebuie sa fie recunoscuta de magistrati in primul rand, trebuie ca ei sa se pronunte cat de reprezentativ este omul din fruntea ministerului.
Este o solutie care nu a venit decat sa carpeasca pe termen scurt. A venit sa inlocuiasca pentru ca acele documente care le mai emite Guvernul au nevoie si de semnatura ministrului Justitiei. Cu siguranta va incerca sa apara o nominalizare in perioada urmatoare
”, a conchis Mihai Chirica.

Presedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretele pentru eliberarea din functia de ministru al Justitiei a lui Florin Iordache si pentru numirea Anei Birchall ca ministru interimar la Justitie.


 

Ministrul interimar al Justitiei, Ana Birchall, a declarat vineri, la intrarea in sediul MJ, ca luni vrea sa aiba o prima intalnire cu Consiliul Superior al Magistraturii, DNA, DIICOT si cu toti cei care au un cuvant de spus in domeniul justitiei, pentru a gasi cele mai bine solutii pentru intarirea luptei impotriva coruptie, dar si pentru apararea drepturilor fundamentale ale omului. Birchall a spus ca nu are o agenda ascunsa la Ministerul Justitiei si este deschisa la orice solutie in domeniul justitiei, precizand ca solutia finala trebuie sa vina din Parlament.
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si