Numai ca foarte putini au fost cei care l-au recunoscut pe scriitor, asta pentru ca Mircea Cartarescu s-a imbracat foarte gros iar pe cap a avut doua caciuli mari, pentru a face fata gerului. In schimb, sotia lui si-a lasat pletele blonde neacoperite.

Mai mult, intr-o postare pe pagina sa de Facebook, scriitorul Mircea Cartarescu a anuntat ca a publicat si un articol in cotidianul german Frankfurter Allgemeine Zeitung despre ceea ce se intampla in aceste momente in Romania.

Concret, acesta a scris despre protestele din tara si cat de important este ca oamenii sa reziste si sa înfrunte nedreptatile care se petrec.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Iata un pasaj din textul publicat in ziarul german:

”REZISTĂM

Nu contest încălzirea globală, dar tare grea iarnă e anul ăsta în România! Ţara e sub zăpadă, de săptămâni termometrul n-a mai urcat peste zero grade, viscolul ridică nămeţi mai înalţi decât omul, circulaţia e haotică, locurile de parcare înzăpezite.

Şi-n această apocalipsă albă ne-am găsit şi noi să ieşim la proteste, cu miile şi sutele de mii, să stăm ore-n şir pe loc, tropăind din picioare, îmbrăcaţi ca exporatorii din Antarctica, să ne-ncălzim cu ceai din termosuri şi să strigăm sloganuri, şi să cântăm, şi să agităm drapelele României şi-ale Uniunii Europene. Să râdem cu lacrimi care ne-ngheaţă brusc pe obraji privind pancartele pe care caricaturişti amatori, dar de geniu, îi arată pe stăpânii ţării în cele mai ridicole atitudini.
Da, ne e teribil de frig, dar rezistăm, şi de-acum rezistenţa, cea adevărată, cea morală, cea a valorilor şi principiilor care ne fac fiinţe omeneşti, e coloana noastră vertebrală. Protestăm în primul rând ca să ne putem privi în ochi când ne uităm în oglindă(...)"


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si