Astazi suntem invitatii Danielei, o romanca stabilita in Florida, Statele Unite! Este mama a patru copii si o super-profa, asa cum ii spun elevii ei. Sunt nimeni altii decat proprii copii, cu care a decis sa faca ea scoala acasa.

Am zis facem un an cu primii doi copii, care eraun in lasa intai si clasa a treia si la sfarsitul anului i-am intrebat: Vreti sa mergeti inapoi la scoala? Amandoi au zis ca vor sa continue.

Asa ca... Daniela s-a pus serios cu burta pe carte. Si-a cumparat volume destinate exclusiv pedagogilor care lucreaza cu elevii acasa si, in timp, si-a perfectionat meseria de dascal. "Homeschooling a mers foarte bine pentru noi. Am facut muzica, am facut teatru si sport si am avut mai mult timp pentru familie.", spun cei care sunt incantati de aceasta metoda.

Fiecare dintre cei patru copii ai Danielei a prins gustul homeschooling-ului. "Stateam acasa, faceam matematica, cateodata in pajama, ai terminat, vii afara, te joci putin, mergi inauntru si-ti faci engleza. Noi faceam scoala in 4 zile. Luni, marti miercuri joi. Vineriea o luam pentru teatru, muzica, mergeam  in excursii.", spune Daniela.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: O femeie care a cumpărat un dulap vechi de pe Facebook a rămas fără cuvinte când a văzut ce se afla în interiorul acestuia- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

Fiecare prieten sau vecin devenea fascinat de modul in care copiii Danielei invatau lucruri noi,. dar mai ales de locul de desfasurare pentru activitati.

Numai in Boca Raton, statul Florida, oras cu 85 de mii de locuitori, sunt sute de familii care au optat pentru homeschooling si care nici n-au de gand sa-si trimita copiii la scoala, fie ea publica sau privata.

"In America homeschoolingul este legal. Noi suntem Florida, care cred ca e cel mai bun  stat pentru homeschooling.", explica femeia.

Daca noul an scolar incepe in septembrie, in luna august, parintele trebuie sa instiinteze autoritatile guvernamentale ca fiul sau fiica urmeaza sa invete acasa.

Acum, fiul cel mare al Danielei este deja angajatul unei multinationale, al doilea este in ultimul an de facultate, fiica este in ultimul an de liceu, iar mezinul, in varsta de 15 ani, in primul an de liceu.

Cel mai tare o dejanjeaza atunci cand parintii elevilor care merg la scoala ii reproseaza ca le-a rapit copiilor sansa de a socializa cu cei de varsta lor.

CUM E IN ROMANIA?

Citeste si: Ce a pățit mama Geta? Getuța i-a trimis un pachet cu bunătăți mamei sale! "Dumnezeu să-ți dea sănătate și să te ferească de rău!"- kfetele.ro

Citeste si: Emilia Ghinescu: "Mă retrag în mine atunci cand mi-e dor". Artista își deschide inima în fața fanilor. Ce sentimente o încearcă- radioimpuls.ro

Citeste si: Câți bani pierde România din PNRR. Boloș explică de ce s-a blocat cererea 3 de plată: „CE a suspendat azi 400 de milioane de euro”- antena3.ro

In tara noastra, ideea de homeschooling nu este privita deloc cu ochi buni.

A simtit-o pe pielea ei si Irene, o mama a doi copii, acum in varsta de 13 si 15 ani. Cu toate acestea, femeia s-a incapatanat sa continue scoala acasa.

Acum este deja in clasa a noua si e sigur ca va obtine o nota buna la examenul de bacalaureat.

Nu-l va sustine in Romania, pentru ca, in tara noastra, homeschoolingul nu este agreat si recunoscut. Va sustine examenul maturitarii la un liceu din Europa. "Nu exista acest sistem, prin care parintele poate inlocui scoala, din punct de vedere institutional, pentru ca n-au pregatirea necesara. Mama asculta, mama le da nota?", este pozitia celor de la Inspectoratul Scolar Bucuresti.

Copiii stiu ca scoala de acasa este o treba cat se poate de serioasa si se tin de program, orar pe care ei insisi si le-au stabilit.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si