„Noi avem nevoie si saptamana asta o sa trimitem cerere oficiala pentru a accesa fonduri europene pentru renovare si pentru tot ceea ce inseamna conditii in penitenciare. Consider ca este o oportunitate pe care nu avem voie sa o ratam. (…) Este o bucata din ceea ce avem de facut pentru a rezolva ceea ce pare iminent, acea sentinta pilot a CEDO”, a declarat Grindeanu.

Grindeanu a declarat ca guvernul condus de catre Dacian Ciolos a refuzat oferta facuta de vicepresedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, de a fi sustinut financiar din fondurile europene pentru a renova penitenciarele din Romania,

scrie Libertatea.

”Frans Timmermans stia exact si situatia legata de penitenciare. A vizitat in trecut penitenciare din Romania. S-a oferit sa ajute guvernul Ciolos pe fonduri europene si i s-a spus ca nu este nevoie”, a aratat el.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

El a afirmat ca doar renovarea penitenciarelor nu rezolva problemele din sistem. „Trebuie sa existe si ceea ce nu inventam noi – acele masuri alternative si exista proiecte in Camera Deputatilor care ar trebui sa intre intr-un regim mai rapid spre adoptare. Nu noi am inventat chestiuni legate de bratari, la asta ma refer ca si masuri alternative pentru pedepsele usoare. De asemenea, trebuie sa reluam – si va merge in Parlament ca si proiect de lege – ceea ce am trimis noi, si anume chestiunea legata de gratiere.

Niciodata aceasta lege, daca este citita cu buna credinta, nu se refera la gratierea faptelor de coruptie”, a spus prim-ministrul.

Sorin Grideanu a mai anuntat ca in perioada urmatoare, ministrii vor iesi cu o analiza la zi a situatiei pe care au gasit-o la ministere dupa ce s-au instalat si obiectivele lor pe perioada mandatului.

El a afirmat ca absorbtia de fonduri europene este in acest moment prioritatea principala a Guvernului dupa ce ”anumite intarzieri si ceea ce s-a pierdut in 2016 nu mai poate fi recuperat”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si