Finalul iernii a fost sarbatorit in judetul Covasna prin Festivalul "Pomana Porcului"
Au facut 12 ore pe drum, au trecut cu masinile prin balti si hartoape, dar in final s-au rasfatat cu cea mai ravnita delicatesa de la Festivalul Pomana Porcului: celebri carnati cu palinca!
La Valcele, in judetul Covasna, la carnatul de porc se pune si palinca, iar cand gospodinei i-e lene sa pregateasca mancare, sotul face repede un gratar.
Fie drumul cat de lung si vremea cat de rea, dobrogenii nu fac foamea. Au aratat ca stiu sa pregateasca nu doar saramura si bors de peste, ci si toba, tochitura si carnati de porc.
De la competitia gastronomica nu s-au dat in laturi nici militarii. Au venit tocmai din Ungaria ca sa ne arate cum pregatesc ei carnea de porc.
Cei mai bucurosi de abundenta de bunataturi au fost, desigur, spectatorii.
Amar le-a fost doar drumul pana la festival: plin de gropi, de nici n-ai cum sa le ocoloesti pe toate.
Concursul de la Baile Balvanyos este deja unul cu traditie, iar cele mai bune echipe din competitie, vor participa la festivalul similar care se desfasoara in Ungaria.