Europarlamentarul a declarat, vineri, la Bucuresti, ca cele doua prioritati ale bugetului pe care il negociaza sunt crearea locurilor de munca si siguranta cetateanului.

"Propunerile mele sunt sa alocam o pondere cat mai mare din bugetul UE in acele domenii care duc la crestere economica si la generare de locuri de munca. Convingerea mea este ca locurile de munca sunt create in sectorul privat, nu in sectorul de stat, iar datoria noastra este sa folosim resursele publice limitate pe care le avem astfel incat sectorul privat sa aiba incredere in economie, sa investeasca", a afirmat

europarlamentarul.

El a precizat ca va propune astfel alocarea unor sume cat mai mari pentru infrastructura, cercetare si inovare. "Acestea sunt domeniile care duc la imbuntatirea competitivitatii UE", a afirmat el, adaugand ca vor fi fonduri sporite si pentru IMM-uri si pentru sustinerea politicii de coeziune.
 

Siegfried Muresan a spus ca a doua problema care trebuie rezolvata este cea a alocarilor pentru securitate.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

" Companiile nu vor crea locuri de munca, oamenii nu se pot dezvolta daca nu se simt in siguranta.(...) Vrem sa securizam bine frontierele externe ale UE si pentru securitatea interna vreau sa alocam resursele pe care le avem la dispozitie pentru intarirea agentiilor UE care au responsabilitati in domeniul justitiei si apararii interne, adica FRONTEX, Europol si Eurojust", a spus Muresan.

La aceste prioritati, europarlamentarul a adaugat si una care vine in sprijinul tinerilor.

" Este vorba despre acordarea fiecarui tanar european care implineste 18 ani in mod gratuit si finantat de bugetul UE a unui bilet de tren InterRail, valabil 30 de zile in 30 de state europene, membre ale UE si cateva state din afara, astfel incat fiecare tanar european sa poata calatori gratuit in Europa pentru a cunoaste alte state europene, pentru a acumula experienta internationala", a spus Muresan.

El a motivat ca studiile arata ca 64% din angajatori apreciaza experienta internationala a noilor angajati, iar ea trebuie acumulata cat mai devreme, sub orice forma.

Siegfried Muresan a subliniat ca prioritatile sale sunt acceptate de o majoritate a membrilor Parlamentului European, inclusiv in ceea ce priveste biletele de tren.
 

Comisia pentru bugete a Parlamentului European l-a desemnat, in noiembrie, pe deputatul european Siegfried Muresan (PPE/PMP) ca raportor al Parlamentului pentru proiectul de buget al Uniunii Europene (UE) din anul 2018.

Deputatul european Siegfried Muresan este primul roman ales ca negociator-sef al Parlamentului European pentru bugetul anual al UE.

Deputatul european Siegfried Muresan este vicepresedinte al Comisiei pentru bugete din Parlamentul European, iar anul acesta a lucrat, in calitate de raportor din partea Grupului Partidului Popular European (PPE), la proiectul de Buget UE pentru 2017 si a facut parte din delegatia Parlamentului la concilierea bugetara cu Consiliul UE in cadrul careia s-a aprobat bugetul pentru anul viitor, in valoare de 158 de

miliarde de euro.
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si