UPDATE: Detinutul de la Penitenciarul Bucuresti Rahova care a evadat, luni, de la un punct de lucru exterior, a fost prins, marti, la Focsani, de lucratorii Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP), au declarat surse din Politie pentru News.ro.

 
La aceasta ora, detinutul se afla in custodia Penitenciarului Focsani, au precizat sursele citate.
 

El risca o pedeapsa cu inchisoarea intre sase luni si trei ani pentru evadare, potrivit Codului penal.

Un criminal periculos putea ataca oricand! Condamnat la 13 ani si 4 luni de inchisoare pentru omor calificat, barbatul a evadat seara trecuta, in timp ce muncea intr-o localitate din judetul Ilfov. Foarte ciudat este ca, omul ar fi urmat sa fie bagat, in doar cateva luni, in comisia de eliberare. Oare, ce motiv a avut sa fuga tocmai acum?

Oamenii legii au organizat filter mobile peste tot in oras, dar si la iesirile din localitate pentru a-l prinde pe evadat. Barbatul de 28 de ani executase deja 10 ani dintr-o pedeapsa de 13 ani si pantru luni, pentru omor calificat.

Bogdan Iftimie se numeste individul care la sfarsitul anului 2007 a comis crima pentru care a stat 10 ani in spatele gratiilor.

In tot acest timp s-a comportat exemplar, spun surse din penitenciar.

Nu a fost implicat in situatii tensionate si chiar a muncit mult in folosul comunitatii, pentru a-I fi scazuta pedeapsa.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Seara trecuta in jurul orelor 20 a fost adus, aici, in zona localitatii Chitila la munca si asta pentru ca beneficia de un regim deschis. Individul insa, a ales sa fuga.

URMA SA FIE ELIBERAT

Acasa, in judetul Bacau, nimeni nu intelege de ce tanarul a fugit.

Cateva luni mai avea pana cand conducerea penitenciarului Rahova urma sa-l propuna in comisie pentru eliberare. Ba chiar ii schimbasera regimul din maxima siguranta, intr-unul deschis. Avea dreptul la mai multe vizite decat restul inculpatilor cu aceeasi pedeapsa si era scos la munca regulat. Mai mult, castigase incredere si ii ajuta pe angajatii penitenciarului sa-i pazeasca pe ceilalti detinuti.

De ce sa fi evadat?? A avut un  moment de ratacire in care a simtit ca, dupa 10 ani, nu mai suporta inca 200 de zile dupa gratii??

Inclusiv despre legaturi cu mafia italiana vorbeste mama detinutului evadat. Membrii acesteia l-ar fi bagat la inaintare pentru mai multe fapte pe care el nu le-ar fi comis.

Oficial, multe variante sunt luate in calcul de politisti in ceea ce priveste raspunsul la intrebarea: de ce a evadat??

Raspunsurile date de catre detinut vor face lumina. Tanarul a fost gasit, in cele din urma, in zona Moldovei si dus la penitenciarul din Focscani!

Risca  un spor de pedeapsa de la 6 luni la 3 ani dupa gratii pentru gestul nesabuit de a evada. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si