”Dispozitivul tehnic” a fost gasit pe locul soferului vehicululi, a declarat seful Politiei Nationale suedeze, comisarul Dan Eliasson.

In aceasta etapa, este imposibil sa se stie ce este, a spus comisarul, care a adaugat ca dispozitivul nu trebuia sa fie acolo.
Eliasson a declarat, de asemenea, ca suspectul plasat in detentie provizorie este originar din Uzbekistan, are 39 de ani si este cunoscut serviciilor in domeniul securitatii.

Insa el era considerat doar un ”personaj marginal”, a adaugat comisarul.

Acest barbat ramane principalul suspect in atacul cu un camion furat, care si-a incheiat cursa sangeroasa incastrat in magazinul Ahlens de pe Drottninggatan (Strada Reginei), principala artera pietonala din capitala suedeza.

Eliasson a declarat ca politia are motivr sa creada ca suspectul este autorul atentatului.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

”Nimic nu sugereaza ca avem persoana gresita. Din contra, suspiciunile au crescut pe masura ce ancheta a avansat”, a spus el.

”Inca nu putem sa excludem ca sunt implicate mai multe eprsoane”, a spus seful politiei.

Eliasson a adaugat ca este prea devreme sa se poata spuna daca dispozitivul din camion este ”o bomba sau vreun fel de material inflamabil”. ”Efectuam o ancheta tehnica in acest moment”.

Martori oculari au vorbit despre scena terifianta din fata magazinului, unde corpuri si persoane ranite zaceau pe jos.

Patru persoane au fost ucise, iar alte 15 ranite, dintre care zece erau internate in continuare la spital, inclusiv un copil.

Patru persoane erau in stare grava, iar doua erau internate la terapie intensiva.

Premierul suedez Stefan Lofven a denuntat un atac terorist.

El a cerut o consolidare a controalelor la frontiera.

Sursa: news.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si