Vila a fost ridicata la inceputul secolului 20, la comanda avocatului Iancu Manu, sotul Zetei Cantacuzino. A fost cumparata ulterior de industriasul evreu Max Auschnitt, unul dintre cei mai bogati oameni din Romania in perioada respectiva.

Dupa instalarea regimului comunist, nationalizarea din 1948 a transformat locuinta din Aleea Alexandru in resedinta prim-ministrului Petru Groza, care a locuit acolo pana la sfarsitul vietii.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

"Palatul" le-a fost retrocedat mostenitorilor lui Auschnitt care i-au vandut cladirea impozanta, considerata monument istoric, lui Gigi Becali. Bineinteles, latifundiarul din Pipera a adus cateva modificari in ton cu personalitatea lui, crucea imensa cu Mantuitorul suflat in aur, binecuvantata de preoti, fiind un simbol al credintei sale.

Milionarul este religios, tine toate posturile si a construit o multime de biserici in tara. Pe langa sculptura care-l infatiseaza pe Iisus pe cruce, finantatorul Stelei a comandat un cerb din piatra, cu gatul si coarnele placate cu aur, pe care l-a asezat langa fantana.

Tot in gradina pitoreasca a lui Becali, putem admira tot felul de statuete in forma de femei, placate cu aur.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si