Ministerul Justitiei a finalizat dosarul de extradare. Cu o singura exceptie. Lipsesc mai multe hartii de la instanta, privind mandatele de arestare emise in lipsa pe numele lui Sebastian Ghita.

Dosarul va ajunge apoi, pe cai oficiale, in Serbia. Ultimul cuvant il are instanta suprema din Belgrad. Ghita a fost arestat deja pentru 2 luni. Teoretic, timp suficient pentru extradare.

Practic, actele false i-au adus un nou dosar penal.

Iar pentru acesta ar putea fi judecat in Serbia!

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

"Avem o infractiune savarasita pe teritotiul unui stat tert, in serbia si trebuie sa vedem ce decid autoritatile sarbe si apoi sa vedem pasii legali pt a se obtine o extradare", spune Adrian Tutuianu.

Sebastian Ghita este cercetat in Romania in 5 dosare diferite pentru fapte de coruptie. Judecatorii au permis deja arestarea mogulului in doua dintre acestea.

"Odata ce au fost parcurse procedurile de extradare si il vom avea pe dl ghita in romania se impune sa il audiem in comisia noastra, s avedem ce elemente noi ne

aduce in ancheta noastra", a mai spus Tutuianu.

Si nu doar membrii comisiei SRI vor sa discute cu Ghita. Judecatorii si procurorii vor sa-l audieze in privinta faptelor penale. Intr-unul din dosare, surse judiciare vorbesc de mita in valoare de 50 de milioane de euro.

Sebastian Ghita a disparut din 19 decembrie, anul trecut. Ar fi calatorit, spun anchetatorii, prin 10 tari, pentru a i se pierde urma.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si