Ovidiu Popescu si-a dus fiicele pe cele mai inalte creste din lume, insa a platit tribut muntelui in Romania. Dor Geta Popescu, fiica acestuia si-a pierdut viata la doar 14 ani si, alaturi de ea a murit si Erik Gulasci, 13 ani, si el un obisnuit al acensiunilor montane. Ovidiu Popescu a mai trecut insa printr-o tragedie, trasa parca la indigo cu aceasta, in 2010, insa a continuat sa lupte cu inaltimile, punandu-si si fetele in pericol.

Nicu Scurtu, alaturi de Coco, sora Getei Dor Popescu, la capatul unei expeditii la inaltime
Coco si Dor, surorile care si-a dedicat viata muntelui

In febriarie 2010, alpinistul Nicolae Scurtu din Rasnov si-a pierdut viata dupa ce a fost surprins de o avalansa pe un traseu inchis din Muntii Fagaras. Barbatul avea doar 35 de ani, era stomatolog, era casatorit si avea doi copii. In momentul in care si-a pierdut viata, el se afla pe munte impreuna cu Ovidiu Popescu si fiica acestuia mai mare, Crina „Coco” Popescu. De alttfel, Nicu Scurtu facea parte din echipa cu care micuta alpinista dobora recordurile, urcand pe cele mai inalte varfuri din lume. Cei trei au ignorat insa avertismentul de risc de avalansa si s-au aventurat pe munte. In apropiere de Balea Cascada, au fost surprinsi de o cadere de zapada. Coco a fost si ea ingropata insa a reusit sa iasa singura la suprafata.

Dor Geta Popescu a murit in urma cu cateva zile, la 14 ani

Scurtu a fost insa luat de „tavalug” si tarat circa 300 m. A fost gasit a doua zi la un metru sub zapada, in timpul unei interevntii la care au fost mobilizati si specialistii de la SRI, care au reusit sa localizeze semnalul GPS de pe telefonul victimei.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Tatal fetelor, la cateva minute dupa ce a fost gasit de salvatori

Scenariul s-a repetat aproape la indigo weekendul trecut, insa in masivul Retezat. De data aceasta, din grupul surprins de avalansa, au murit cei doi copii. Ovidiu Popescu a scapat cu cateva rani si a fost transportat pe o traga, la spital.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si