Marea Neagra s-a pregatit de 1 Mai. De la vamaioti care si-au adus conserve, la sute de lei pentru un pahar de bautura, in Mamaia
In loc de zgomot de valuri, in vama veche s-au auzit astazi primele acorduri de chitara. Vamaiotii care au venit inca de la pranz au prins loc in primele randuri - corturile lor au vedere spre mare. La polul opus, in statiunea Mamaia, se fac ultimele pregatiri: turistii sunt asteptati cu bauturi fine de mii de euro.
Webeditor: V.P. Author: A.L. vineri 28 aprilie 2017 , 19:04
Cu geamantanul pe crestet si imbracati ca de vara, au pasit pe taramul libertatii absolute primii vamaioti. Ii recunosti de la o posta: poarta haine colorate si sunt plini de viata.
"E ca un penthouse. E ceva genial, adica nu.. Nu poti sa compari cu un hotel. E mai buna cazarea aici decat la hotel?
E mai in natura, mult mai misto ca la hotel
Un vamaiot adevarat nu mananca niciodata la restaurant. O spune un tanar proaspat instalat pe plaja, care serveste pranzul cu marea-n fata.
"Conserve, paine...
Conserve cu ce?
Pate de porc, carne presata, fasole cu carnati si multa paine"
Dupa un drum istovitor si o cazare sub cerul liber, vamaiotii isi scot din bagaj cel mai de pret lucru: chitara- cea a caror acorduri dau farmec locului boem.
"Suntem gata cu aprovizionarea, facem ultimele retusuri pentru turistii care vin la mare si pregatim cele mai bune soiuri de vin"
Cum litoralul se imparte, de intai mai, in doua lumi diferite, in nordul statiunii Mamaia terasele si cluburile se aprovizioneaza cu bauturi fine.
Un restaurant grecesc de fite are pe rafturi peste 3000 de sticle cu vinuri spumante si coniac de cea mai buna calitate.
"Avem un coniac din care 50 de ml se ridica la 150 de lei, iar aici avem un scotch unde 50 ml se ridica la 50 si putin de lei"
Nicio licoare nu va ramane neconsumata.
Diseara se da startul petrecerilor pe malul marii, iar in statiuni sunt asteptati in jur de 40 de mii de turisti.