Aprecierea de care are parte in ultimii ani pare a fi in contradictie cu trecutul sportivului, in care se regasesc ani de inchisoare, evadari, jafuri armate comise in Germania si Austria, o tentativa de omor, interlopi din mafia sarbeasca. De atunci, Tibi Useriu si-a lansat cartea autobiografica "27 de pasi", a castigat doua ultramaratoane si s-a implicat in numeroase proiecte sociale si de mediu.
"Nu este o carte prin care ma justific.
Nu este o carte prin care dau vina pe cineva. Este o carte care pleaca din copilaria mea si ajunge pana in prezent. Sunt foarte mandru de prezent si de ce fac acum si acum 20 de ani nici nu stiam ce inseamna sa fii mandru. imi este greu sa spun de ce am scris aceasta carte. Cred ca multi se vor regasi in prima parte a cartii. Altii cred ca vor fi motivati sa inteleaga ca poti ajunge oricat de jos, dar daca ai puterea si inteligenta de a te ridica poti ajunge sus, unde nu ti-ai imaginat vreodata"
, a explicat Tibi Useriu.
Acesta a explicat ca o parte a cartii a fost scrisa in timpul petrecut in inchisoare in Germania si ca autobiografia a avut si o alta varianta de titlu, el lucrand la volumul lansat marti timp de aproximativ patru ani.
"Prima data, am vrut sa numesc cartea Zidul alb, pentru ca m-am confruntat mult cu asta. Dar cei 27 de pasi reprezinta lungimea curtii interioare a penitenciarului unde eram scos o ora pe zi la plimbare si in fiecare zi imi numaram acei pasi. Cred ca vor mai urma milioane de pasi, doar ca pe un alt drum", a mai spus Tibi Useriu.
Intr-un interviu acordat Andreei Esca, la Europa FM, Tibi Useriu a vorbit despre copilaria grea pe care a avut-o.
Tibi Useriu a povestit despre momentele dificile din copilaria sa. Copilul Tibi muncea din greu, iar daca nu asculta era pedepsit.
"Locuiam intr-o casa, intr-un sat aflat in Valea Bargaelor. M-am nascut intr-o familie destul de normala care se ocupa cu cresterea animalelor.
Primii pasi pe care i-am desprins a fost sa duceam apa la animale, sa le ducem la pascut sau le sa ingrijim. Toate vacantele le petreceam la bunici. Acolo pasteam oile, lucram la stransul fanului sau a lemnelor.
Cand ajungeam la bunicul, primul lucru era ca ne lua de cap si ne tundea chel. El zicea tot timpul ca aducem paduchi din sat, de la scoala. De obicei ajungem cu varul meu. Noi, in vacanta, munceam. A fost foarte greu sa-mi aduc aminte de un moment frumos din copilaria mea. Atunci credeam ca am o copilarie frumoasa. Toti copiii din acea zona aveau aceeasi copilarie", a declarat Tibi Useriu.
Useriu a povestit ca a avut o copilarie traumatizanta: "Am avut degetele stranse la usa, am primit o chitara in cap.
Eu cred ca tata a fost un om foarte agresiv. Eu am inteles ca mama incerca putin, nu sa se razbune, dar frustrarea incerca sa si-o arunce pe noi, pe copiii ei. Cel putin asa am inteles eu mai tarziu. Atunci imi primeam pedeapsa. Eu credeam ca gravitatea pedepsei a fost pentru ceea ce mi s-a intamplat".

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si