“Pe certificatul de nastere al Principesei era scris in dreptul numelui de familie Hohenzollern, pentru ca autoritatile elvetiene nu doreau ca situatia Regelui sa fie politizata, motiv pentru care nu au permis folosirea titulaturii “de Roumanie”, se arata in biografia Principesei Margareta, scrisa de Diana Mandache.

Asa ca Principesa Margareta a trebuit sa dea in judecata statul elvetian pentru ca in certificatul sau de nastere sa fie schimbat numele de familie in “de Roumanie”.

Abia in 2009, dupa incheierea procesului, a fost posibil ca in pasaportul principesei sa apara numele Margareta a Romaniei. 
Principesa Margareta si Regele Mihai, in urma cu cativa ani

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Intr-un interviu mai vechi, Principesa Margareta a povestit de ce a trebuit sa se judece cu statul elvetian. “Eu am folosit intodeauna numele de Margareta de Roumanie, dar a fost o problema la scoala, cand am dat Bacalaureatul, si a existat o problema si cu permisul de conducere, deoarece in certificatul de nastere era scris altceva. In schimb, toate documentele, pasaportul, permisul de rezidenta in Elvetia, toate acestea erau pe numele de Roumanie.

Acest lucru a fost de folos in procesul impotriva statului elvetian, pentru ca s-a vazut ca in toate documentele, la fel ca si în Anglia, Danemarca sau Italia, am folosit numele de Roumanie. Deci este numele meu”, a precizat Margareta, care este primul copil al Regelui Mihai.

Din martie anul trecut, principesa a devenit custodele coroanei, si a preluat toate atributiile regale, dupa ce tatal ei, grav bolnav de cancer, a anuntat ca se retrage din viata publica. De atunci, Regele Mihai, care locuieste in Elvetia, nu a mai aparut in nici o fotografie, desi reprezentantii familiei transmit periodic informatii despre starea sa de sanatate.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si