Vestea ca in oras se afla o mumie i-a luat prins suprindere pe multi sibieni! Sarcofagul este expus intr-o institutie publica, dar prea putini au auzit de el! 

Cum a ajuns mumia in Ardeal?

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Viitura care a inundat Budapesta va lovi România. Debitul Dunării este în creștere. Ce localități ar putea avea probleme- wowbiz.ro

Mumia se afla in Sibiu nu de ieri, de azi, ci de cateva decenii si a fost donata tarii noastre in 1907 de un consul german, iar in urma cu peste 20 de ani a ajuns exponat!

"La momentul la care a fost descoperita nu se stia absolut nimic despre ea, cum este situatia foarte multor relicve de genul acesta", ne spune Crina Mares, seful de sectie de la Muzeul Franz Binder din Sibiu.

Nu putini au fost cei care au incercat sa afle cine se acunde in spatele bandajelor de in! Un specialist german a cercetat insa cu atentie sarcofagul si a constatat ca trupul imbalsamat apartine unui barbat.

"S-a crezut ca este femeiei pentru ca este dimensiunea destul de mica, insa ele prin deshidratare se reduc foare mult", continua angajata muzeului.

Exponatul de la Sibiu este considerat cel mai valoros de acest tip din muzeele de la noi din tara. Si asta deoarece este singura mumie cu sarcofag intreg din Romania si este clasata in categoria tezaur.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si