Muzeografii doresc ca grilele aplicate pentru personalul din muzee sa fie la egalitate cu cele aplicate pentru angajatii din institutiile de spectacole si educatie.

O alta revendicare o reprezinta renuntarea la diferentele de salarizare existente intre personalul angajat in muzeele nationale si restul institutiilor muzeale din Romania. Distinctia aceasta este considerata de sindicalisti ca "discriminatorie".

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

O a treia revendicare este punerea in aplicare, de urgenta, a masurilor financiare reparatorii incepand cu 1 iullie 2017. Aceasta masura ar avea drept efect stoparea exodului personalului de specialitate din muzee.

Organizatiile implicate in actiunea de protest sunt: Sindicatul lucratorilor din Muzeul National de Istorie a Romaniei, cele din Muzeul National Peles, Complexul Muzeal National "Moldova", "Ovidius", Muzeul Tarii Crisurilor, Muzeul National al Literaturii Romane, "Museum" din cadrul Muzeului Bucovinei, Complexul Muzeal "Ion Borcea", Sindicatul personalului stiintific si tehnic auxiliar din Muzeul Civilizatiei Dacice si Romane, Muzeul National al Agriculturii, "Porolissum" al Muzeului Judetean de Istorie si Arta Zalau, "Pro Art" din Muzeul National de Arta al Romaniei.
La Noaptea Muzeelor, eveniment care va avea loc sambata, incepand cu ora 19.00, protestatarii vor expune pe panouri fluturasii de salarii si vor purta tricouri personalizate.

In muzeele din tara sunt angajate 5.500 de persoane in posturi de muzeografi, restauratori, conservatori, educatori muzeali, cercetatori, investigatori, auxiliar.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si