-E foarte buna la gust. E rece, e racoroasa. E mai buna ca orice apa minerala din comert? Eu v-am spus, ca de aici consum apa de baut.

"MIRACOL DUMNEZEIESC"

-Apa de la ochi este un miracol. Este un miracol dumnezeiesc!Este cea mai buna apa din sud-estul Europei si din Europa si din lume, cred.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Vrancenii sunt oameni binecuvantati. La 50 de km de Focsani,  natura a zamislit izvoare minerale, a caror apa face minuni pentru sanatate. Firicelele rapide de munte izvorasc chiar si de la peste 200 de metri si aduc la suprafata zeci de minerale despre care localnicii spun ca-ti iau bolile cu mana!
 
- Din batrani stim noi. Cel putin, batranii veneau mereu si luau apa de aici si se spalau pe ochi, in fiecare dimineata.

E foarte sanatoasa.
 
- Pentru stomac si pentru rinichi, ficat. Numai de aici luati apa? De cand am adus izvorul asta, aici, apa de baut numai de aici iau. Nu consum apa potabila, beau numai apa dintr-asta si ma simt foarte bine.
 
-Nu va ustura ochii? Nu. Dimpotriva, daca te ustura iti calmeaza pe loc usturimea. Dupa ce te speli, vezi lumea altfel. O vezi mai clar!

APA "MEDICAMENT"
 
Cararile serpuite din Vizantea Livezi ne duc spre o alta zona. Miroase puternic a sulf, iar batranii de-aici ne spun ca apa e buna pentru cei care sufera de dureri de oase. O intalnim pe tanti Anica, o femeie in putere, desi se plange ca a trecut prin multe in cei aproape 70 de ani. Candva, la poarta ei zeci de oameni asteptau sa faca o baie in cada de lemn, cu apa adusa din sufletul muntelui.
 
- Apa o aduceam in butoi, cu caruta. O desertam aici... Puneam bolovani la incins si dupa ce se inroseau bolovanii, ii luam cu furca si-i puneam in apa. Apa se incalzea la temperature la care putea omul sa reziste, scoteam pietrele, statea omul si 50 de minute. Cat putea sa reziste.
 
-Am vindecat oameni care au venit pe bat si i-am trimis acasa pe picioare. Si din Italia am avut.
 
Au trecut ani buni de cand mii de oameni au trecut prin curte, pe la tanti Anica, sa-si oblojeasca durerile de oase. Desi faima apelor din zona a depasit hotarele, nici pana acum in zona nu s-a facut o baza balneo-climaterica.
 
Se spune ca cine face o baie aici, in aceasta apa, nu va avea niciodata probleme de sanatate.
Nu am vrut sa plec din Vizantea Livezi fara sa nu ating, macar cu mana aceasta apa, despre care se spune ca are puteri vindecatoare.  

COMOARA, UITATA DE AUTORITATI?
 
Dragos Ciobotaru- primarul comunei Vizantea Livezi: Stim ce proprietati au apele, acum 130 de ani, aici era statiune si veneau oameni si veneau pana la 5 000 si se tratau in aceste ape si faceau bai in cazi de lemn si astazi, in 2017, nu reusim sa gasim o modalitate prin care sa le scoatem la suprafata.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Edilul comunei Vizantea Livezi spune ca se simte legat de maini, pentru ca se zbate sa obtina fonduri pentru dezvoltarea comunei, dar pana acum nu are nici un raspuns. A facut studii peste studii, asa cum prevede legislatia in vigoare, insa nimeni nu se arata interesat sa investeasca in zona care este situata la gura raiului.
 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si