UPDATE:  Un civil ranit de unul din cei opt politisti care au tras 50 de gloante in cei trei autori ai atentatului din Londra

Un civil a fost ranit de opt politisti care au tras sâmbata noaptea 50 de gloante in cei trei autori ai atentatului de pe London Bridge si in restaurante si baruri din apropiere, a declarat duminica seful politiei antiteroriste londoneze Mark Rowley, relateaza The Associated Press si Reuters.

Civilul ranit nu s-ar afla in stare grava, potrivit lui Rowley,

Acest incident urmeaza sa faca obiectul unei anchete independente, a anuntat el.

Opt politisti au tras un numar ”fara precedent” de gloante pentru a-i opri pe cei trei autori ai atentatului din centrul Londrei care pareau sa poarte veste explozive, a declarat Rowley.

Cei trei atacatori au intrat cu o camioneta inchiriata in civili pe London Bridge, sâmbata noaptea, dupa care au fugit in Borough Market si au injunghiat numeroase persoane.

”Opt politisti inarmati si-au descarcat armele(....) Evaluarea noastra initiala este ca cei opt au tras aproximativ 50 de gloante. Cei trei au fost impuscati mortal”, a declarat Rowley, citat de Reuters.

Majoritatea politistilor britanici nu sunt inarmati si este un lucru neobisnuit ca politisti sa traga cu armele din dotare.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

”Situatia cu care se confruntau acesti ofiteri era critica: o chestiune de viata si de moarte”, a spus el.

”Trei barbati inarmati pareau sa poarte centuri sinucigase. Ei atacsera deja si ucisesera membri a publicului si trebuiau sa fie opriti imediat”, a subliniat Rowley. 

”Intr-adevar, nu sunt surprins ca, atunci când s-au confruntat cu ceea ce se temeau ca sunt trei atacatori sinucigasi, ofiterii au tras un numar fara precedent de gloante, pentru a fi absolut siguri ca au neutralizat amenintarea reprezentata de acei barbati”.

Un membru al publicului a fost ranit in acest incident.
Politia face progrese semnificative in identificarea celor trei atacatori, a anuntat Rowley, fara sa ofere detalii in acest sens.

El a spus ca politia este tot mai convinsa ca atentatul a fost comis de trei indivizi, dar ca este necesar sa se stabileasca daca alte persoane au fost implicate in planificarea atentatului.

Rowley a anuntat totodata ca masurile de securitate in vederea unor evenimente apropiate sunt revizuite si a avertizat publicul sa se astepte sa vada politisti suplimentari- atât inarmati, cât si neinarmati- in intreaga capitala.

Serviciul de ambulanta al Londrei a anuntat duminica faptul ca 48 de persoane au fost spitalizate dupa ce au fost ranite in atentat, soldat cu sapte morti.

O camioneta a intrat in trecatori, pe pod, dupa care trei barbati au coborat si au inceput sa injunghie oameni la intamplare si in restaurante si baruri din vecinatate.

Politia a anuntat ca i-a impuscat mortal pe cei trei atacatori.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Sute de persoane au fugit sa-si salveze viata in haosul de dupa atentat.

Pe de alta parte, premierul Theresa May le-a vizitat in privat pe unele dintre victimele atentatului, lovite de camioneta sau injunghiate in centrul Londrei, relateaza The Associated Press.

Potrivit The Guardian, premierul s-a dus sa afle de la sursa informatii despre atentat.

Downing Street a confirmat vizita, insa a precizat ca nicio institutie de presa nu a fost invitata, scrie ziarul.

Potrivit AP, May a vizitat King's College Hospital, unde sunt internati 14 dintre cei 48 de raniti pe London Bridge si in restaurante si baruri din apropiere.

Sursa: News.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si