UPDATE:" Multumesc publicului, a fost minunat sa joc aici, sunt trista ca nu am reusit sa castig, dar mi-a placut aici si va multumesc ca ati venit si m-ati sustinut. O felicit pe Jelena, fii fericita, bucura-te, esti ca un copil. Multumesc lui Darren, Teo, familiei, e o zi dura ca nu am reusit castiga, dar trebuie sa muncim si sa credem.

Poate nu am fost gata sa castig aici, dar sper sa mai am sansa sa ajung aici si sa castig.. Este visul meu", a declarat Halep la festivitatea de premiere.

UPDATE: Simona Halep, locul 4 WTA si cap de serie numarul 3, a ratat a doua oara castigarea turneului de la Roland Garros, dupa ce a pierdut, sambata, cu scorul de 6-4, 4-6, 3-6, a doua finala disputata in cariera, cu Jelena Ostapenko.

UPDATE: Jelena Ostapenko a castigat al doilea set, cu 6-4, in 50 minute, dupa ce Simona Halep l-a luat pe primul, cu 6-4, si a condus apoi cu 3-0, in finala French Open.

Ostapenko a inceput cum era de asteptat, tare, cu lovituri puternice, destabilizatoare, si a obţinut un break la 0, in ghemul I. Halep s-a aparat mai bine, a liftat mingile mai mult si a revenit cu rebreak, profitand si de cateva greseli neforţate ale adversarei.

Au umat doua ghemuri in care cele doua sportive si-au fructificat serviciul. Seria break-rebreak s-a repetat la scorul de 2-2, dupa un scenariu asemanator. Halep a salvat apoi o minge break, pentru a trece din nou in avantaj, cu 4-3. Letona a egalat, pe propiul serviciu, dar Halep a preluat din nou conducerea, cu 5-4. Jucatoarea romana a facut imediat break-ul de 6-4 si a castigat primul set in 36 de minute.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

La inceputul setului secund, Halep a fost condusa din nou cu 0-40 pe serviciul ei. insa de data aceasta romanca a revenit si a castigat ghemul, apoi a realizat un break, consolidat de un serviciu destul de bun, chiar daca a fost egalata cand a condus cu 40-0. La 3-0, jucatoarea din Constanţa a ratat trei mingi de break, permiţandu-i adversarei sa puncteze pe tabela. Scapata de un 0-4, probabil decisiv in stabilirea castigatoarei finalei, Ostapenko s-a impus pe serviciul jucatoarei romane, a intors apoi un 15-40 si a egalat la 3. Momentul bun al letonei a continuat cu un al patrulea ghem la rand, un break, anulat de un rebreak al romancei. Jucatoarea de pe locul 47 a castigat si ghemul urmator, rebreak la 0, si pe al zecelea al setului, egaland cu 6-4, dupa alte 50 de minute de joc.
 

UPDATE  Simona Halep a castigat primul set in finala French Open, care se disputa la Paris, scor 6-4, cu Jelena Ostapenko, dupa 36 minute de joc.

Ostapenko a inceput cum era de asteptat, tare, cu lovituri puternice, destabilizatoare, si a obţinut un break la 0, in ghemul I. Halep s-a aparat mai bine, a liftat mingile mai mult si a revenit cu rebreak, profitand si de cateva greseli neforţate ale adversarei. Au umat doua ghemuri in care cele doua sportive si-au fructificat serviciul. Seria break-rebreak s-a repetat la scorul de 2-2, dupa un scenariu asemanator. Halep a salvat apoi o minge break, pentru a trece din nou in avantaj, cu 4-3. Letona a egalat, pe propiul serviciu, dar Halep a preluat din nou conducerea, cu 5-4. Jucatoarea romana a facut imediat break-ul de 6-4 si a castigat primul set in 36 de minute.

Cele doua jucatoare evolueaza pentru prima data una impotriva celeilalte. Arena centrala de la Roland Garros, de 15.000 de locuri, este plina.

Pentru Simona Halep, aceasta este a 25-a finala din cariera, a doua de Grand Slam si de la Roland Garros. Halep a ajuns, in 2014, in aceeasi faza, la Porte D'Auteuil, fiind invinsa de Maria sarapova, cu 6-4, 6-7 (5), 6-4.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Hatz Pizza, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

In varsta de 25 de ani, Halep a castigat 15 trofee pana in prezent. Un succes sambata ar aduce-o in premiera pe Simona Halep pe locul I WTA. Totodata, Halep va deveni al treilea sportiv din Romania care castiga prestigiosul turneu de Grand Slam de la Roland Garros, dupa Ilie Nastase, in 1973, si Virginia Ruzici, in 1978.

Ostapenko, 20 de ani, este in premiera in finala unui Grand Slam. Ea a mai jucat de trei ori in ultimul act al unui turneu, pierzand de fiecare data.

Foto: Capturi Eurosport


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si