"Vrem neaparat sa fim repede manageri, dar vrem si work/life balance, vrem sa avem si un echilibru si sa plecam la 5."

Asa pare sa sune motto-ul generatiei de astazi. Conteaza diploma, banii si functia.. Despre munca nu prea mai vorbeste nimeni.

"Maxim 4 ani de zile in care sa castig experienta in cadrul unei companii, pe un post de manager, sau cel putin executive sa fie, si-apoi imi fac propria companie."

"Imi place ideea de management, ideea de a coordona si a gestiona anumite situatii si asa mai departe. Si, da, pot sa spun ca-mi place si, totodata, imi ofera si un suport financiar."

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Romania este pe locul 3 la nivel mondial cand vine vorba de problema gasirii unor angajati de calitate.

Cam ca-ntr-un leagan pentru copii este si atitudinea adolescentilor din ziua de astazi. Ba n-ar pleca de acasa, pentru ca e tare bine langa parinti, pentru ca ai un confort psihologic si financiar, dar, in acelasi timp, ar vrea sa-si castige si proprii bani. Si aici ajungem la o statistica neplacuta: 6 din 10 adolescenti care vor implini 18 ani anul acesta refuza sa se gandeasca macar la o facultate.

Ar prefera sa se angajeze."

Ovidiu Folcut, rector universitate privata: "S-ar putea ca sa castigi suficient de multi bani pentru 18-19 ani, dar s-ar putea ca la 40 de ani sa vina cineva de 18 ani, care sa-ti ia locul si tu, in momentul ala, sa realizezi ca n-a fost suficient sa lucrezi, ca ar fi fost bine sa si inveti."

Nu doar atitudinea e problema, spun specialistii din marile companii.

Nici universitatile nu fac mare lucru pentru a se adapta pietei muncii. Si functioneaza, cumva, pe modelul "teoria-i simpla, practica ne omoara".

"Ai facut contabilitate un semestru si te intreaba "stii sa deosebesti o factura de client de una de furnizor?" Si s-ar putea sa te uiti stramb, ca aici nu iti arata asa ceva."

Andreea Mihnea, director de resurse umane companie: "Ceea ce as propune ar fi mai putine cursuri, mai multe seminarii, mai putina livrare de informatii, pe care ei oricum o au la indemana, lasati mai mult sa isi caute drumul si expusi in situatii concrete."

Doar ca aici mai intervine o ciudatenie a vremurilor moderne: studentii traiesc mai mult virtual, iar asta dauneaza comunicarii.

Claudiu Tuncu, manager companie produse chimice:  "Daca il pun sa dea un SMS unui coleg, unei persoane, nu stiu, de la departamentul tehnic, este foarte ok, dar daca il iau cu mine in intalnire si il pun fata in fata deja s-a terminat."

Cele mai cautate facultati raman si anul acesta cele de IT, medicina si socio-economice. Asta desi piata se pregateste de o criza iminenta de ingineri, de exemplu.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si