Inselaciunea, in oricare din variantele sale, este o infractiune contra patrimoniului, constand in inselarea increderii participantilor la raporturile juridice patrimoniale. in toate sistemele de drept, inselaciunea ori escrocheria este o fapta incriminata si sanctionata. Scopul acestei reglementari este acela de a-i proteja pe cei care isi exercita cu buna-credinta drepturile si libertatile economice, comerciale, inclusiv pe cele contractuale.

Politia municipiului Suceava a primit o plangere din partea lui Sergiu C.,

de 29 de ani, localnic, cu privire la faptul ca in aceeasi zi a fost victima unei inselaciuni. Din verificarile politistilor a rezultat ca, dorind sa achizitioneze un televizor, dupa ce a consultat oferta existenta pe mai multe site-uri de specialitate, reclamantul a plasat o comanda pe un site pentru un televizor, pentru care trebuia sa achite suma de 2.695,56 de lei.

Dupa plasarea comenzii, acesta a primit un e-mail de confirmare a comenzii, iar ulterior a primit un nou e-mail de pe aceeasi adresa, prin care era informat ca produsul comandat a fost predat firmei curierului. Sergiu C. a primit produsul comandat,  iar dupa ce a achitat suma sus mentionata, i-a fost eliberata de catre curier chitanta.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

„Din pacate, din cauza unei instruiri precare ori pur si simplu din prea mare dorinta de a obtine un castig sau a economisi sume de bani, multi dintre cetateni dau curs acestor mesaje care nu sunt altceva decat niste capcane puse de indivizi care vor sa profite pe spatele altor semeni. Pagubele sunt de multe ori mari, iar faptasii din lumea virtuala sunt foarte greu de prins. 

Nu doar <> sau <> fac parte din inselaciuni, dar si schimbul valutei <>, achizitionarea de bunuri prin diversi intermediari, vanzarea de masini de cusut pentru sume exorbitante, achizitionarea de produse prin intermediul internetului sunt tot atatea cazuri ce va pot lasa cu buzunarele goale. Tocmai de aceea atragem inca o data atentia cetatenilor cu privire la modul de achizitionare a bunurilor de pe site-urile de internet, pentru a se asigura cu privire la calitatea si conformitatea acestora, precum si cu privire la date minime referitoare la vanzator”, a declarat purtatorul de cuvant al IPJ Suceava, comisarul de politie Ionut Epureanu.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si