"Caracteristica speciala a apei minerale, ca sursa importanta de calciu, este lipsa caloriilor, ca alternativa la consumul de lapte sau produse lactate” a declarat Theresa Greupner, cercetatoare in cadrul Universitatii Leibniz pentru Reuters.

Cercetatorii au ajuns la aceste rezultate dupa ce au analizat modul in care organismul uman absoarbe calciu din cinci surse diferite, fiecare continand 300 de miligrame de calciu: trei tipuri de apa minerala bogata in calciu, lapte si suplimentele alimentare pe baza de calciu.


Studiu a fost realizat pe 21 de persoane de ambele sexe.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Totodata, specialistii ne informeaza ca e important sa citim eticheta apelor minerale din comert pe care e inscriptionata cantitatea de calciu continuta.

O persoana ar trebui sa bea circa doi litri de apa minerala sau cel putin trei cesti de lapte de 250 de mililitri in fiecare zi pentru a satisface aportul recomandat de calciu, de circa o mie de miligrame pe zi.

Cititi mai mult AICI.
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si