Situatia critica a romancelor din Sicilia, exploatate si abuzate sexual de patroni, a fost denuntata de revista italiana L’Espresso inca din 2015. Guvernele italian si roman  au facut prmisiuni ca vor interveni, au existat interpelari in Parlamentul de la Roma, oroarea a fost semnalata si la nivel international, dar, pana in prezent, nu a fost luata nicio masura concreta pentru stoparea acestor abuzuri.

Citeste
si:
Ce spun autoritatile romane despre cazul miilor de romance supuse la munca fortata si agresiuni sexuale in Italia

Datele ASP (Azienda Sanitaria Provinciale) din Ragusa sunt infioratoare. Numarul intreruperilor de sarcina ale romancelor este inspaimantator. Constant de-a lungul anilor. O suta unsprezece in 2016, 119 in 2015. Reprezinta 19% din totalul provinciei. Cu mult mai mult fata de italience. Si datele sunt subestimata: sunt unele care recurg la metode empirice, unele care merg in Romania pentru a avorta. Cifre care sunt dovada unei urgente care nu s-a incheiat niciodata.

"Cei care au gresit trebuie sa plateasca", ne spune noul primar, Giovanni Moscato. Insa mentioneaza ca "nu exista denunturi". 

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

"Daca pretindem evaluarea gravitatii fenomenului din numarul denunturilor femeilor romane, inseamna ca

am decis sa nu intervenim. Niciuna dintre ele, in absenta unor alternative de munca si traind intr-o conditie de totala segragare fizica si sociala, nu se va duce de una singura sa prezinte plangere", explica Alessandra Sciurba, cercetator universitar.

"Traiesc in baraci, garaje, depozite pentru unelte si vechi custi transformate in locuinte. Acoperite cu plastic sau azbest. Prezenta umana este relevata numai de sarmele pentru intins rufe sau de antenele de satelit". Sunt case puse la dispozitia lor in cadrul proprietatilor agricole. Traind acolo, se face si supraveghere nocturna. O alta prestatie de munca cu bataie de joc: chiria este scazuta din salariu”, povesteste Caritas. 

"Romanii sunt multi, insa nu sunt o adevarata comunitate", explica preotul Beniamino. "Nu au puncte de referinta sau locuri de intalnire".  

Sursa: gazetaromaneasca.com
Citeste mai multe AICI.  

foto: foto: espresso.repubblica.it


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si