"Tatal meu aducea la cina cercetatori in fiecare seara care discutau tot felul de subiecte extreordinare. Poti sa il intrebi orice. Sigur vei primi raspuns. Era petrecerea de 8 ani a fiului meu cand un baietel l-a intrebat ce se intampla cu el daca ajunge intr-o gaura neagra. Asteptam cu nerabdare raspunsul lui. Tata a raspuns: te vei transforma in spaghetti. Toti copii au fost uimiti de raspunsul lui si s-au distrat copios”, a povestit Lucy.
"Oamenii care au experiente de viata traumatizante gasesc in tatal meu un exemplu de perseverenta. A reusit sa depaseasca suferinta si sa comunica lumii intregi cu umor”, a mai spus ea.
Ea a mai povestit ca isi aminteste cum mergea in campusul universitar cu tatal ei in scaun cu rotile, alaturi de fratele ei, si toata lumea ii privea socata.
„Tatal meu avea caruciorul electric si mergea cu viteza mare pe strazi. Era oroare, amuzament si soc. Oamenii se intrebau cum merge acest om si ce fac acesti copii cu el”, a mai spus ea.
Suferind de scleroza laterala amiotrofica, o maladie paralizanta cu care a fost diagnosticat pe când avea 21 de ani, Stephen Hawking se deplaseaza intr-un scaun cu rotile si comunica prin intermediul unui computer si al unui sintetizator vocal. Profesorul ii indeamna pe toti oamenii cu dizabilitati fizice sa se concentreze asupra lucrurilor pe care le pot face si sa nu regrete lucrurile pe care nu pot sa le faca.
Stephen Hawking, renumit pe plan mondial pentru lucrarile sale despre univers si gravitatie, este autorul volumului "Scurta istorie a timpului" (publicat si de Humanitas, in 2004), una dintre cele mai de succes carti din literatura stiintifica, si al volumului "George si cheia secreta a universului" (aparut si la Humanitas, in 2009).