"Nu e un caz aparte, e un caz normal, care se poate rezolva prin cunosterea legislatiei."

"E adevarat ca suntem pusi pe drumuri. Sistemul e prost"

MARIAN BURCEA, presedintele CNAS: "Legi sunt, dar uneori nu sunt cunoscute poate chiar si din interiorul sistemului."

Cu alte cuvinte, presedintele Casei Nationale a Asigurarilor de Sanatate ne spune NU doar ca legea e prost facuta, ci, mai grav, ca nu o stiu interpreta nici macar angajatii din sistem, iar asta le

fura zile de viata celor aflati in suferinta...

Pe jurnalista Magda Vasiliu, care e in Italia cu copilul bolnav de cancer, o sfatuiau sa il lase singur pe cel mic si sa vina personal in Romania ca sa plimbe actele de la o institutie la alta daca vrea concediu medical. Situatia absurda a cutremurat opinia publica si a fost dezbatuta in sedinta de guvern. Daca de un drum pana acasa a scapat, de calvarul birocratic nu. Nu e suficient dosarul medical care confirma cruntul diagnostic. Ca sa ii dea concediu sa il poata ingriji pe baietel, statul roman vrea un act medical pe care sa scrie ca cel mic are... "handicap temporar", intrucat cel mic are peste 7 ani. Asa spune legea.       

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

 MARIAN BURCEA, presedintele CNAS: "Toate actele se depun la Protectia Copilului din sectorul respectiv, care elibereaza acest certificate temporar de handicap, pe baza caruia parintele poate sa-si ia concediu medical, pana la varsta de 18 ani a copilului."

"In cazul in care tratamentul s-a facut in strainatate, actele trebuie traduse in limba romana, printr-un notariat autorizat. Si le poate depune si altcineva decat mama sau tatal copilului? Sigur ca da."

"Asa e in Romania. Daca apari la tv, ai relatii, atunci se rezolva. L-am intrebat pe domnul ministru ce sansa ar fi avut un copil ca Vlad daca mama lui era o femeie care traia, sa zicem, in Giurgiu, fara bani, relatii si expunere publica... Raspunsul dlui ministru a fost extrem de sincer si confirma ceea ce stim cu totii... Nu prea sunt sanse..."

O stiu cel mai bine bolnavii tratati in tara, care umbla pana ametesc doar pentru concediul medical. Cu toate ca au card de sanatate, li se cere adeverinta de la locul de munca, care sa dovedeasca faptul ca sunt asigurati, iar dupa ce medicul specialist le da concediul, sunt obligat sa plimbe hartiile si pana la medicul de familie, pentru inca o semnatura si o parafa.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Bietii oameni sunt pusi pe drumuri nu doar din pricina birocratiei, ci si a lipsei aparaturii medicale.

Bolnavii de cancer din provincie, care au nevoie de radioterapie, sunt fortati sa caute vindecarea pe la spitalele din Bucuresti, Cluj sau Iasi.

Din pacate, sistemul medical romanesc nu inceteaza sa socheze. O alta imagine a umilintei strigatoare la cer a fost surprinsa in curtea spitalului din Medgidia.

Un om al strazii urla de durere, cu rani deosebit de grave la picioare. Cei care l-au filmat sustin ca medicii de la mai multe spitale ar fi refuzat sa il interneze pe motiv ca nu ar avea asigurare de sanatate.  

Dupa ce imaginile au aparut pe internet, barbatul a fost internat intr-un spital din Constanta. Pe de alta parte, ministrul Sanatatii promite ca in doua saptamani va veni cu un set de masuri care sa simplifice viata pacientilor.
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si